Sander Raieste (number 13) sai meeste korvpalli õhku nuusutada Audenteses Indrek Visnapuu (kükitab) ja Rauno Pehka käe all, peagi siirdus ta mängima Hispaaniasse. Foto: Laura Oks
Korvpall
3. märts 2021, 15:05

Korvpalli uus kuldne põlvkond | Pehka: meedia sõitis Audentesest teerulliga üle, kuid täna jõudsid need mängijad EMile

2015/2016 hooajal kaotas Audentese SG/Noortekoondis meistriliigas kõik 32 mängu, kuid just selles satsis said meeste vahel tuleristsed Kristian Kullamäe, Sander Raieste, Kregor Hermet, Siim-Markus Post ja Henri Drell, kellest tänasel päeval võiks kokku panna üsna asjaliku meestekoondise algviisiku. Alates 2018. aastast Audentesel meistriliiga väljundit pole, mistap ei saa noored mängukogemust ja sinna on talente keerulisem meelitada. Asjatundjate hinnangul on tagantjärgi näha, et kõrgliigast loobumine oli vale otsus.

"Sa võid kõik mängud kaotada, aga pikas perspektiivis näis kasu olevat suur," rääkis kümmekond aastat Audentese juures töötanud Rauno Pehka. "Kaasa ei aidanud ka avalik kuvand, sest meedia kirjutas pidevalt, et nad on punane latern. Neist sõideti teerulliga üle, mis loomulikult ei mõju noortele hästi. Ajakirjanikud ei teadvustanud, mille kohta kirjutati – nende jaoks on oluline, et pealkirjaga tuleks lugejaid ja see jättis Audentese tööle negatiivse kuvandi. Aga täna jõudsid need mängijad EM-finaalturniirile."

Edasi lugemiseks: