Itaalia koondise suurim staar Federico Pellegrino.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
3. märts 2021, 14:26

JÄRGMINE KOROONAPAUK: kogu Itaalia koondis sõitis MMilt minema

Põhja suusaalade MMi kohale hakkavad kogunema üha tumedamad koroonapilved. Kui hommikul raporteeriti, et positiivse koroonaproovi on andnud tänavuse hooaja suusahüpete valitseja norrakas Halvor Egner Granerud, siis nüüd on Oberstdorfist täies koosseisus lahkunud Itaalia koondis.

Itaallased elasid kogu koondisega (suusahüppajad, kahevõistlejad, murdmaasuusatajad) ühes hotellis n-ö mullis, kuid kui seal hakkasid järjest laekuma positiivsed koroonaproovid, nii sportlaste, taustajõudude kui ka hotelli personali seast, et jäänud Itaalia murdmaasuusakoondise juhi Marco Selle sõnul üle muud, kui teha otsus MMilt lahkumiseks. Osa koondisest sõitis Saksamaalt ära juba eile, ülejäänud lahkuvad tänase päeva jooksul.

Selle lisas, et murdmaasuusatajatest pole keegi positiivset proovi andnud, kuid ennetava ohutusmeetmena leiti, et ka suusatajate tervise huvides on mõistlik MMilt ära sõita.

Tõele näkku vaadates ei mängi lähiminevikus suusaradadel suuri tegusid teinud itaallased põhja suusaalade MMidel enam esimest viiulit. Nende ainsaks suurema kaliibriga staariks on sprinter Federico Pellegrino, kes sai Oberstdorfis individuaalses klassikasprindis 11. koha ning oli koos Francesco De Fabianiga vabatehnika teatesprindis viies.

Selle sõnul oli koondise liider Pellegrino otsust MMilt lahkuda mõistnud. Nii sõidab ta kodumaale, et valmistuda hooaja viimaseks MK-etapiks.