Anett Kontaveit.Foto: Zuma Press / Scanpix
Tennis
3. märts 2021, 14:45

Vaata mängu tipphetkede videot!

VÕIMAS! Anett Kontaveit pühkis maailma endise esireketi tunniga oma teelt (2)

Anett Kontaveit (WTA 24.) kohtus Dohas toimuva WTA 500 tenniseturniiri teises ringis maailma endise esinumbri sakslanna Angelique Kerberiga (WTA 26.). Avaringis hiljutise Austraalia lahtiste meistrivõistluste finaalisti Jennifer Brady (WTA 13.) alistanud Kontaveit jätkas võidukalt, alistades Kerberi täpselt ühe tunniga 6 : 1, 6 : 4.

Kontaveit läks avasetti juhtima 5 : 0, enne kui ka Kerber ühe geimi võitis. See eestlannat siiski ei kõigutanud ja ta võitis esimese seti 23 minutiga 6 : 1. 

Teine sett oli kulgemas sarnaselt, ent seisul 4 : 1 kaotas Kontaveit oma servigeimi. Kerber siiski mängu pööret tuua ei suutnud ja oma järgmisi servigeime hoides tüüris Kontaveit mängu võidusadamasse.

Konatveit lõi mängu jooksul neli serviässa, Kerber mitte ainsatki. Topeltvigu tegid mõlemad kaks, esimese servi õnnestumise protsent oli eestlannal 77 ja vastasel 79. Ent kui Kontaveit võitis 73% esimese servi punktidest, siis Kerber vaid 53%.

Veerandfinaalis kohtub Kontaveit tšehhitari Petra Kvitovaga (WTA 10.), kes alistas 6:1, 6:3 Anastassia Pavljutšenkova (WTA 41.).