Eesti koondislased tähistamas EMile pääsu. Pildil olijatest nii Kaspar Treier, Henri Drell kui ka Kregor Hermet said korvpallihariduse välismaal.Foto: FIBA
Korvpall
4. märts 2021, 14:04

Korvpalli uus kuldne põlvkond | Erkmaa: kui noored talendid oleksid jäänud Eestisse, siis me poleks EMil

Eesti korvpallikoondis kindlustas möödunud nädalal koha 2022. aasta Euroopa meistrivõistluse finaalturniiril. Rahvusmeeskonna edus mängis olulist rolli 1999. ja 2000. aastal sündinute põlvkond, mida võib pidada lähiajaloo üheks, kui mitte kõige andekamaks. Aivo Erkmaa sõnul on noormängijate välisklubidesse siirdumine parim tee, sest seal saadav kogemus ja konkurents on võrreldamatu Eesti klubides pakutavaga, mille vilju nüüd ka maitsti.

"Ma arvan, et pole õige võidelda selle vastu, et noored liiguvad varakult välisklubidesse. Fakt on see, et kui tänased koondislased Henri Drell, Kaspar Treier, Kristian Kullamäe, Sander Raieste oleks jäänud Eestisse, poleks meil täna põhjust EM-finaalturniiri oodata. Lisame siia ka uued keskmängijad Maik-Kalev Kotsari ja Rauno Nurgeri, kes olid aastaid USAs. Nii nemad kui teised välismängijad kindlustavad Eesti rahvuskoondise järjepidevuse," leidis 52aastane peatreener Aivo Erkmaa.

Edasi lugemiseks: