Bussid Boliivias. Pilt on illustratiivne.Foto: Jorge Abrego/Scanpix
Spordivaria
3. märts 2021, 17:05

ÕNNESÄRGIS SÜNDINUD | Chapecoense lennukatastroofi üle elanud mees pääses raskest bussiõnnetusest

Chapecoense lennuõnnetusest eluga välja tulnud Erwin Tumiri paistab olevat õnnesärgis sündinud, sest nüüd sattus mees raskesse bussiavariisse, ent suutis sealtki pääseda.

2016. aastal sattus Chapecoense jalgpallimeeskond lennukatastroofi ja allakukkumise tagajärjel suri 77 pardal viibinud inimesest 71. Tumiri oli üks kuuest õnnelikust, kes pääses eluga ja meenutas lennuõnnetuse järgseid hetki nii: "Paljud tõusid püsti ja hakkasid karjuma. Mina tõmbasin end aga kerra."

Nüüd on mees sattunud järjekordse õnnetuse keskmesse, kui Boliivia linna Cochabamba lähedal veeres puupüsti rahvast täis buss mäenõlvalt alla. The Suni andmetel on hukkunuid juba 21 ja lisaks on teatatud veel 30 vigastatust. Tumiri vigastas põlve ja kätt ning viibib haiglaravil, kuid tõsisemaid vigastusi ta ei saanud.

„Olin veidike unine ja kuulasin telefonist muusikat, kui kuulsin inimesi karjumas. Ainuke, mida teha sain, oli enda ees olevast istmest kinni hoida, õlad laiali tõmmata ja suruda end vastu akent, et ma ei liiguks, kui buss ümber veeres,“ kirjeldas Tumiri õnnetust.

„Me muudkui rullusime ja rullusime. Osad inimesed ei hoidnud millestki kinni ja nad kukkusid üha uuesti ja uuesti nagu oleksid pesumasinas.“ Ta lisas, et suutis teadvusel püsida ja kui buss oli veeremise lõpetanud, siis roomas ta sealt välja.

Bussis oli õnnetuse hetkel üle 52 inimese.