Branni klubi mängijad.Foto: FC Brann Twitter.
Jalgpall
3. märts 2021, 17:32

PIINLIK | Eesti koondislase eksklubi sattus omapärase sõnumi tõttu skandaali

Norra jalgpalliklubi Brann, mille ridades mängis varasemalt eestlane Taijo Teniste, on pidanud selgitama, miks nende klubis ripub naiste jalgpalli alavääristava sõnumiga särk.

Iltalehti vahendas, et Branni muresid algasid sellest, kui nende kaitsja Vegard Forren andis esmaspäeva hommikul ühe telekanali hommikuprogrammile intervjuud. Seda tehes istus ta klubi väravavahtide treeneri Dan Riisne kabinetis, mille seinalt oli näha ka üht särki. Sellel seisis sõnum: „Mis on naiste jalgpall? See ei ole jalgpall ja nad ei ole naised.“

Kuna Brann on Norra üks suuremaid vutiklubisid, lahvatas selle peale skandaal ning klubi spordidirektor Vibeke Johannensen asus kiirelt vabandama. „See on uskumatult piinlik lugu. Ma pole veel kunagi olnud näost nii punane kui olen praegu, mil seda märkasin. Selline asi ei saa juhtuda, särk tuleb alla võtta,“ vahendas Iltalehti mehe sõnu. Johannenseni väitel sai Brann särgi kingituseks 15 aastat tagasi. Ta lisas, et nende klubis hinnatakse igati naiste jalgpalli.

Olukorda kommenteeris ka Sandvikeni klubi ja Norra naistekoondise mängija Ingrid Ryland. „Võib-olla see pidi olema süütu nali, aga see ei olnud naljakas. Mingisugust huumorit ei olnud seal,“ kurjustas norralanna.

Eesti koondislane Taijo Teniste mängis Brannis aastatel 2017-2020, sellest aastast esindab ta koduses liigas Tartu Tammekat.