Kalle Rovanperä.Foto: Mari Luud
WRC
3. märts 2021, 21:08

Soome ralliportaal: kas Tänak juba kardab Rovanperä? (3)

Nädalavahetusel sõidetud Arktika ralli järel kirjutas soomlaste ralliportaal rallit.fi Kalle Rovanperä ja Ott Tänaku kohta, et eestlane võib juba noort konkurenti karta.

Hyundai meeskonna eest kihutav Tänak noppis ralli üldvõidu, edestades teise koha saanud Rovanperät 17,5 sekundiga. Ralli viimase katse ehk punktikatse võitis aga just Rovanperä, kes on kahe ralli järel ka sarja üldliider.

Soomlaste ralliportaal rallit.fi jagas oma mehele kiitust pealkirjaga, mis viitab sellele, et noor rallimees on kõigile ohtlik. „Kas Kalle Rovanperä kohutav kiirus hirmutab juba Ott Tänakut? „Ta muutub kogu aeg kiiremaks““ seisis täna ilmunud loo pealkirjas.

„Olen kindel, et ta kasutas viimasel katsel ära väga palju oma talendist. Nägin, et tee keskele oli kogunenud palju lund, ta kasutas selle läbimiseks oma talenti,“ rääkis rallit.fi veergudel konkurendi kohta Tänak.

„Terve nädalavahetuse jooksul olid mu konkurentideks Kalle ja loomulikult teised Toyota sõitjad. Kalle on ainuke sõitja, kes on eelmisel aastal WRC-autoga sellistes oludes sõitnud. Ta on sellistel teedel ka muidu kiire olnud. Nüüd hakkab talle kogunema ka kogemust. Ta muutub kogu aeg kiiremaks, selles pole kahtlustki. Tulevikus saab minu jaoks olema suur väljakutse temaga võidu sõita. Praegusel hetkel veel mul õnnestub see ja loodan, et mõneks ajaks nii ka jääb, aga arvan, et tulevikus on ta väga kiire,“ lisas eestlane.

Noor soomlane sõnas ise oma esituste kohta, et ta ei tundnud end kõige mugavamalt. „Ma ei olnud autoga päris sina-peal, seega pidin terve nädala tõsiselt vaeva nägema,“ rääkis Rovanperä. „Viimasel katsel võtsin päris suuri riske, aga üle piiri ei läinud, sest oli oluline tiimi jaoks punktid koju tuua.“

Järgmine ralli sõidetakse Horvaatias 22.-25. aprillil. Sarja üldliider Rovanperä on kogunud 39 punkti, 35 punktiga järgneb Toyota mehele Hyundai sõitja Thierry Neuville. Sebastien Ogier on kolmas (31 punkti), seejärel on neljandal kohal Elfyn Evans (samuti 31 punkti), Tänak on kahe Toyota mehe järel 27 punktiga viiendal kohal.