Anett Kontaveit.Foto: Rob Prange/Scanpix
Tennis
4. märts 2021, 15:42

KAHJU! Kontaveit vandus Doha veerandfinaalis alla kahekordsele Wimbledoni võitjale (1)

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 24.) kaotas Dohas toimuval WTA 500 tenniseturniiril Petra Kvitovale (WTA 10.) kolmesetilises mängus 3 : 6, 6 : 3, 2 : 6.

Kontaveit alustas Doha turniiri vägevalt, kui avaringis alistas ta tänavu Austraalia lahtiste finaalis mänginud ameeriklanna Jennifer Brady (WTA 13.) 6 : 1, 6 : 2. ja teises ringis endise maailma esinumbri sakslanna Angelique Kerberi (WTA 26.) 6 : 1, 6 : 4. Kahjuks eestlanna hammas Kvitova peale ei hakanud.

Kontaveidi avasett väga hästi ei kulgenud. Tšehhitar Kvitova hoidis enda servi kindlalt ja suutis kahel korral Kontaveidi pallingugeimi murda. 2 : 5 kaotusseisus tegi Kontaveit küll ühe murde vastu, kuid siis ei suutnud eestlanna taas oma pallingut hoida ja kaotas esimese seti 3 : 6.

Teist setti alustas Kontaveit murdega, kuid eduseis ei püsinud kaua. Eestlanna läks oma pallingul ette 40 : 0, kuid järgmised viis punkti võttis Kvitova, millega ta viigistas seisu 1 : 1. Kuid see ei löönud Eesti esireketit rivist välja – seisult 3 : 2 tegi Kontaveit murde ja mäng läks tema kätte. Kontaveidi järgmise murde järel oli seis juba 5 : 2 ning eestlanna võitis seti 6 : 3.

30aastane tšehhitar, kes 2011. ja 2014. aastal võitis Wimbledoni suure slämmi turniiri ning oma parimail aastail on hoidnud WTA tabelis teist kohta, näitas aga kolmandas setis kindlamalt mängu. Ta asus kohe 3 : 0 juhtima ja kuigi Kontaveit murdis seejärel ühe geimi tagasi, ei suutnud ta enda servil edu hoida ning Kvitova sai 4 : 1 juhtima. Kokkuvõttes võitis tšehhitar viimase seti numbritega 6 : 2.

Ässasid lõi Kontaveit täna kolm Kvitova kuue vastu, topeltvigu läks eestlannale kirja kuus ja vastasele seitse. Esimese servi õnnestumisprotsent oli numbritega 66,3 vs 57,5 Kontaveidi kasuks.