Elvira Öberg, kes täna vedas oma naiskonna tänu lõpuspurdile esikohale.Foto: BORUT ZIVULOVIC/Scanpix
Talisport
4. märts 2021, 18:35

Laskesuusa MK-etapp Nove Mestos algas rootslannade võiduga, Eesti ei üllatanud (1)

Laskesuusatamise MK-sari on pärast MMi jõudnud Tšehhi Nove Mestosse, kus täna alustati naiste teatesõiduga, mille võitjaks krooniti Rootsi.

4 x 6 km teatesõidu võidukas naiskonnas (0+6) sõitsid Mona Brorsson, Hanna  Öberg, Linn Persson ja Elvira Öberg. Neist viimane edestas lõpuspurdis teise koha saanud valgevenelannat Jelena Krutšinkinad. Lisaks talle sõitsid teise koha saanud naiskonnas (0+9) Irina Krjuko, Dzinara Alimbekava ning Hanna Sola. Kolmanda koha said prantslannad (1+8) koosseisus Anais Bescond, Justine Braisaz-Bouchet, Chloe Chevalier ja Julia Simon.

Õnnetult lõppes sõit Ukrainale, kes oli kõrges mängus, kuid diskvalifitseeriti seetõttu, et nad tegid ühe vahetuse väljaspool selle jaoks mõeldud ala.

Eesti naistest sõitis esimest vahetust tavapäraselt Regina Oja, kes lasi mõlemas tiirus ilma eksimusteta ega kasutanud ka ühtegi varupadrunit. Oma vahetuse andis ta üle kümnendana, kaotust liidrina sõitnud Norrale oli 23,2 sekundit. Paraku lõppes meie suur mäng kolmandas lasketiirus, kus teist vahetust sõitnud Johanna Talihärm ei suutnud märke tabada ja pidi minema lausa kolmele trahviringile. Pärast püstitiiru oli vahetuse üleandmise hetkel meie kaotuseks liidritele +2.24,9. Tuuli Tomingase (1+4) vahetuse järel olime liidritest maas +3.20,0, Kadri Lehtla (0+2) tõi meid finišisse +4.39,9 kaotusega.

Kokkuvõttes lõpetasid eestlannad 16. positsioonil ehk samal kohal, mis numbrit kandsid täna nende vestid.