Susan Dunklee, kes paljastele piltidele tähelepanu juhtis.Foto: BORUT ZIVULOVIC/Scanpix
Kõmu
4. märts 2021, 20:21

Paljad naised tekitasid laskesuusatamise MK-etapil pahanduse (3)

Nove Mestos toimuval laskesuusatamise MK-etapil rippusid üleval poolalasti naiste kalendrid, mis häirisid nii mõndagi võistlejat.

Asjaolule juhtis tähelepanu ameeriklanna Susan Dunklee, kes postitas kalendrist pildi oma Instagrami kontole.

Dunklee kirjutas foto all, kuidas kaks nädalat tagasi alustas rahvusvaheline laskesuusaliit uut soolise võrdsuse kampaaniat, aga sellest hoolimata rippusid Nove Mesto võistluspaikades kalendrid paljastest naistest. „Selliseid kalendreid teevad sageli suusamäärete firmad,“ kirjutas Ameerika laskesuusataja.

„Kui näen selliseid pilte, siis tunnen ennast ebamugavalt ja et mind kujutatakse kui objekti. See saadab sõnumi, et mind ja teisi naisi ei oodata määrdekabiini. Kui tahame saada võrdsust, siis alustame austusega.“ Viimase märkusena lisas Dunklee, et antud fotod ja kalendrid ei ole vaid Nove Mesto MK-etapi probleem, vaid selliseid pilte võib kohata kõikides MK-sarja võistluspaikades.

Oma arvamuse ütles Aftonbladeti väljaande vahendusel ka rootslanna Hanna Öberg. „On täiesti kohutav, et selline asi juhtub 2021. aastal,“ nentis Öberg.

Laskesuusaliidu tegevjuht Niklas Carlsson ütles omalt poolt, et selline asi ei ole normaalne. „See ei ole okei, seega tegime kindlaks, et see kalender võeti maha,“ rääkis Carlsson. „Näeme, et ühiste väärtuste teadvustamisel on kõige tähtsam roll haridusel,“ lisas ta, et tulevikus loodetakse selliseid probleeme vältida ja jõuda siiski võrdse kohtlemiseni.