Ott Tänak-Martin Järveoja Arktika rallilFoto: Reuters/Scanpix
WRC
5. märts 2021, 14:09

Ebaselge tulevikuga Hyundai boss: kas hübriididele üleminek on õige otsus, selgub alles mitme aasta pärast

Hyundai WRC meeskonna boss Andrea Adamo ütles, et kuigi Lõuna-Korea autotootja pole tuleviku osas veel otsust vastu võtnud, siis püsib ta 2022 aasta osas optimistlikuna.

Adamo kinnitas, et töö järgmise hooaja osas juba käib, kuigi mingit kinnitust nende osalemise kohta veel pole.

„Olen üsna optimistlik, et Hyundai osaleb ka WRC uue ajastu esimesel hooajal ehk 2022 aastal, kuid kinnitust mul sellele pole. Aga mõistagi ei alusta me rohelise tule puhul nullist: meie insenerid ja disainerid juba teevad tööd informatsiooni baasil, mis meil on täna,“ märkis Adamo Kataloonia väljaandele Motoresport. „Kui ma peaksin ütlema, kaua me peame rohelise tule saamiseks aga ootama, et saaksime testimisega alustada, siis seda ma kahjuks ei tea.“

Adamo sõnul saavad nad veidi rahulikumalt hingata, sest isegi neil tiimidel, kes on oma osalemise kinnitanud, on hübriididele ülemineku protsessil esinenud probleeme.

„Osad hübriididele mõeldud varuosad on mitmeid kordi tootjate poolt hiljaks jäänud, seega on probleeme isegi neil meeskondadel, kes on osalemise järgmisel aastal kinnitanud. Nad ei saa liiga edukalt testida,“ ütles Adamo.

Küsimusele, kas hübriididele üleminek on üldse mõtekas, ei osanud Adamo hetkel veel vastata. Seda näitavat aeg.

„Arvan, et läheb vähemalt kolm aastat aega enne kui mistame, kas see oli õige otsus. Põhiküsimus on ju selge: kui palju tehasemeeskondi MMil osaleb? Kui meil on sarjas selle aja möödudes kolm või isegi kaks meeskonda, teame kindlalt öelda, et otsus oli vale, aga siis on juba hilja. Kui meil sõidab sarjas aga näiteks viis tehasetiimi, siis hübriididele üleminek töötas,“ hindas Adamo.