Kas Mo Salah (vasakul) ja Sadio Mane on nii kibedad rivaalid, et võimaluse korral keeratakse kolleegi värava löömise võimalus tuksi?Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
5. märts 2021, 17:07

Liverpooli legend viskas õhku ootamatu vandenõuteooria

Inglismaa jalgpallikoondise ja Liverpooli klubi lähimineviku suurkuju Michael Owen esines pärast Liverpooli eilset kaotust Chelseale omapärase vandenõuteooriaga. Nimelt arvab Owen, et Liverpooli ründeäss Sadio Mane jääb võimalikes penaltiolukordades meelega püsti, et mitte anda võimalust meeskonnakaaslasel Mo Salahil 11 meetri punktilt oma väravaarvet suurendada!

Mane võinuks penaltivääriselt kukkuda nii mängus Chelsea kui ka üle-eelmises voorus Sheffield Unitedi vastu, ent mõlemas olukorras otsustas senegallane püsti jääda. 

"Ma ei suutnud uskuda, et ta selles olukorras ei kukkunud," avaldas Owen imestust episoodi üle, kus Mane sai Chelsea karistusalas vastaste kaitsjalt Andreas Christensenilt vastu jalgu, kuid otsustas pikali viskamise asemel edasi mängida.

"Muidugi tegi ta seal hea puute ja ilmselt arvas, et lõpuks võib tal seal avaneda võimalus värava löömiseks, ent midagi sarnast tegi ta ju ka Sheffieldi vastu," jätkas Owen.

"See paneb mind imestama ja ma olen mõelnud, et äkki on asi nii: Salah on meeskonna penaltilööja, kuid Mane võib mõelda, et katsub ikkagi ise värava lüüa, sest kui ta kukub, saab Salah minna lööma järjekordset penaltit.

See võib olla küll metsik teooria, kuid võttes arvesse mõlema iseloomu... Oleme ju näinud, et nad jätavad üksteisele söötmata, kuigi teine võib olla märksa paremal positsioonil.

Olen näinud Manet sarnastes olukordades kukkumas, kuid kui ta nüüd kahes mängus järjest seda ei tee, siis see paneb mind lihtsalt natuke kukalt kratsima."

Mine võta kinni, kas Oweni jutus on iva või mitte, ent vähemasti Premier League'i parimale väravakütile antava kuldse jalgpallisaapa nimel ei tundu Mane heitlevat enam ka juhul, kui ise oma teenitud penalteid realiseerida tohiks. Senegallase arvel on 27 vooru järel 7 väravat, samal ajal kui Salah troonib väravaküttide edetabeli tipus 17 tabamusega.