Tiidrek Nurme.Foto: Aldo Luud
Kergejõustik
5. märts 2021, 17:55

Tiidrek Nurme avas hooaja väga eksootilises paigas (1)

Keenias treeninglaagris viibiv pikamaajooksja Tiidrek Nurme avas ka oma tänavuse võistlushooaja Mustal Mandril, kui osales kirde-Aafrika riigis Djiboutis toimunud poolmaratonil "The Gateway to Africa". Stardis oli mitmeid tippjooksjaid eesotsas Mo Farahiga ning austavat tiitlit Sir kandev britt võttiski võidu. Nurme lõpetas 15. kohaga.

"Startlist on väga tugev, kus osalevad nii Euroopa kui maailma parimad pikamaajooksjad. Peafavoriitideks on britt Sir Mo Farah ja belglane Bashir Abdi," kirjutas Nurme poolmaratoni eel sotsiaalmeedias.

"See on hea vaheldus minu 21. Keenia treeninglaagrile. Olen tänulik korraldajatele, kes andsid mulle selle võimaluse siin võistelda, eriti ajal mil võistlusi palju ei toimu.

Ilm on palav ning õhuniiskus kõrge. Olen väga põnevil. Reis ja senine kogemus on olnud väga seikluslik. Pajatan sellest kindlasti pikemalt paari päeva pärast oma blogis."

Nõnda nagu Nurme oli ennustanud, jagasidki kaks kõrgemat kohta Farah ja Abdi. Farahi võiduajaks oli 1:03.06, Abdi kaotas talle vaid nelja sekundiga. Ajaga 1:04.04 oli kolmas kohalik mees Moumin Bouh.

Nurme lõpetas ajaga 1:07.07, mis andis talle 16. koha. Et olud kuumas Djioboutis olid tõesti keerulised, annab aimu ka tõsiasi, et oma mullu oktoobris joostud Eesti poolmaratoni rekordile jäi Nurme alla peaaegu viie minutiga.