Flora vs Paide superkarikafinaal 2021.Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
5. märts 2021, 23:03

Superkarika järelmuljed: Frolov oleks tahtnud rohkem hambaid näidata, Hurt võttis meeste ees mütsi maha ja Sappinenil töö käib (4)

Reedeses jalgpalli superkarikafinaalis alistas Flora 1:0 Paide Linnameeskonna. Oma võidumuljeid jagasid Flora spordidirektor Norbert Hurt ja värava autor Rauno Sappinen, Paide poolt selgitas kapten Andre Frolov, et kohati lootis ta oma tiimilt tugevamat vastupanu.

Sportland Arenal peetud superkarikas algas mõlemapoolse pusimisega: nii Floral kui Paidel olid avapoolajal oma väravavõimalused, kuid peamiselt möllati keskväljal. Järvamaa meeskond proovis Florat agressiivselt hakkida, kuid skoorimise mõttes see vilja ei kandnud. Flora peatreeneri Jürgen Henni karantiiniperioodi tõttu treeneripingil vägesid juhatanud Norbert Hurt nentis, et jälgis avavaatusel oma meeste reaktsioone sellele, kuidas paidelased nendega käitusid.

„Ma ei tahtnud liiga vara sekkuda ja mõtlesin, et väga hea, kui nad meid üles kütavad,“ selgitas Hurt. „Teisalt tundsin ka seda, et meie lahendused nendele olukordadele olid pigem targad. Ma ei rõhunud mängijaid ega sekkunud. Täna (reedel- toim) oli väga palju otsustamist mängijate enda päralt ja nad pidid vastutust võtma. Ütleksin seetõttu, et meeste ees müts maha,“ lisas Hurt.

Flora vs Paide superkarikafinaal 2021. Foto: Erki Pärnaku

Ta lisas, et avapoolaeg oli mõlemalt poolt kompav, kuid selle võib panna hooaja esimese kohtumise arvele. Flora võiduvärava autor Rauno Sappinen sõnas, et kuivõrd koroonaviiruse tõttu olid mitmed mehed karantiinis ega saadud tiimiga treenida täiskoosseisus, oli matši alguse mängupilt igati arusaadav.

„Oleme teinud alles kaks pallitrenni, seega loogiline, et me esimesel poolajal ei olnud veel palliga nii hästi mängus sees. Rütmi leidmine võttis aega, aga õnneks teisel poolajal tulime hästi välja. Kui oled nädal aega teinud trenni 3 versus 3 või 4 versus 4 mehe vastu ja äkki on terve väljak, siis ju võtabki rütmi leidmine aega,“ selgitas Sappinen floralaste tausta.

Kas mänguolukordadest löömata jäänud väravad jäid kripeldama?

Rohevalgetele hooaja esimese karika toonud värav sündis nurgalöögijärgsest olukorrast, kui Sappinen saatis palli edukalt Paide puuriluku Mait Toomi selja taha. Kas värava autorile valmistab muret asjaolu, et tabamus sündis standardolukorrast, ent mänguolukordadest jäid väravad löömata? „Ei,“ vastas Sappinen kindlalt. Seejärel lisas ta muheledes: „Minu arust oli pall küll mängus, kui värava lõin, ei olnud ju küljejoonest audis vms.“

Rauno Sappinen. Foto: Erki Pärnaku

Hurt leidis selle nüansi kohta, et veidike on siiski mõtlemisainet: „Loomulikult paneb natuke muretsema. Meil oli mängus momente, mille oleks pidanud ära realiseerima, aga täna (reedel- toim) ei õnnestunud. Selles osas olime natuke haprad. Aga oleme standardolukordades olnud tugevad ja kuna ettevalmistuseks on olnud nii vähe aega, siis toetusime oma tugevustele ning üheks neist ongi standardolukorrad.“

Paide kapten Andre Frolov rääkis omalt poolt, et ta ei olnud rahul oma meeskonna esimese poolaja ründetegevusega. Sarnaselt Hurdale ja Sappinenile tunnistas ta, et avavaatus oli üksteise kompamine, teise poolaja alguses läks aga Flora mõneks ajaks oma teed.

„Ega midagi otseselt justkui ei juhtunudki, aga olid paar ebakindlat hetke järjest ja need murdsid meid,“ nentis Frolov. „Umbes 15 minutiks kaotasime palliga kontrolli ja tulid sisse mõned eksimused. Ka otsustav nurgalöök tuli keskväljal tehtud jämedast eksimusest, Võib-olla sealt tekkis kerge ebakindlus ja lõpus me enam ei suutnud mängus püsida. Võib-olla ei olnud ka füüsiline pool täna tippvormis, aga igal juhul oleks tahtnud rohkem hambaid näidata,“ lisas ta.

Andre Frolov. Foto: Erki Pärnaku

Mida superkarikast liigasse kaasa võtta? „Seda, et mitte lasta endale standardolukorrast väravat lüüa!“ sõnas Frolov. Tema sõnul oli tegemist korraliku soojendusega koduse meistriliiga jaoks ning see näitas, et kuigi Paidel on parandamisruumi, ollakse hooajaks valmis.

Hurt ütles, et hooajaeelne superkarikafinaal on alati hea start enne liigat. „Elu on näidanud, et liiga suuri järeldusi sellest teha ei saa, aga iga selline asi annab meeskonnale usku juurde ja see on tähtis,“ kõlasid Hurda sõnad.

***

Kas Sappinen saab välismaale?

Omaette küsimuseks on olnud Rauno Sappineni mängimine Flora eest. Kuuldavasti oli koduse liiga mullune parim väravakütt juba valmis liikuma välismaale, kuid seda siiski veel juhtunud pole. Võiduvärava autor ei tahtnud olukorralt liiga palju saladuseloori kergitada ega kinnitada, kui kauaks ta Eesti meisterklubisse jääb.

„Töö käib. Rohkem pole midagi praegu öelda,“ kõlas Sappineni napp kommentaar.