Renaud Lavillenie.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
6. märts 2021, 09:39

KAHJU! Suurepärases hoos olümpiavõitja pidi EMist viimasel hetkel loobuma

Teivashüppe eksmaailmarekordiomanik Renaud Lavillenie oli sunnitud Toruni sise-EMil päev enne oma ala kvalifikatsiooni võistlemisest loobuma.

Prantslane tegi eile treeningul säärelihasele liiga ning otsustas, et sellises olukorras ei maksa riskida.

"Pean kahjuks Toruni EMist loobuma. Tundsin hommikusel treeningul rutiinse harjutuse ajal paremas säärelihases teravat valu. Nägime seejärel füsioterapeudiga vaeva ning andsin endale päeva lõpuni aega, et näha, kuidas taastumine kulgeb. Kuid täna [eile] õhtuks on selge, et paranemine pole piisavalt suur olnud ning ma ei taha vigastust süvendada, sest suvel toimuvad olümpiamängud. See on mulle väga raske otsus, sest olen võistlushimuline, aga mul on olnud ilus talv ja ma ei taha suvehooajaks kõike kaotada. Peame järgnevatel päevadel ja nädalatel oma meeskonnaga mu säärelihast ravima. Edu mu teivashüppajatest sõpradele sel nädalavahetusel ning kohtume jälle suvel," kirjutas Lavillenie sotsiaalmeedias.

2012. aastal Londonis olümpiavõitjaks tulnud prantslane oli sel sisehooajal suurepärases vormis. Jaanuari lõpus ületas ta 6.02, mis tähistas toona maailma hooaja tippmarki, eelmisel nädalal sai ta jagu 6.06st. Nii kõrgele hüppas 34aastane Lavillenie viimati 2014. aastal, mil ta 6.16ga maailmarekordi püstitas. 

Torunis tõusis nüüd selgeks soosikuks Armand Duplantis, kes viis mullu maailmarekordi 6.18ni. Tänavu on Rootsit esindav sportlane ületanud 6.10.