Karl Erik Nazarov (vasakul) jooksis poolfinaalis uue Eesti rekordi, tema selja taga olev Lamont Marcell Jacobs võitis aga EMilt kulla.Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
6. märts 2021, 22:16

Poolfinaalis Eesti rekordi jooksnud Nazarov sai EMil seitsmenda koha

Kergejõustiku sise-EMil Poolas Torunis jagati laupäeval medalid kuuel alal. Pärastlõunal uue 60 meetri rahvusrekordi 6,62 jooksnud Karl Erik Nazarov sai õhtuses finaalis seitsmenda koha.

Kui Karl Erik Nazarov jooksis poolfinaalis uue rahvusrekordi 6,62, siis finaalis oli ta viis sajandikku aeglasem, mis andis kaheksa mehe konkurentsis seitsmenda koha. Pronksi võitmiseks pidanuks ta Eesti tippmargist kärpima vähemalt veel ühe sajandiku.

Võitis Itaaliat esindav Lamont Marcell Jacobs, kes jooksis maailma tippmargi ja Euroopa läbi aegade neljanda tulemuse 6,47. Talle järgnesid sakslane Kevin Kranz (6,60) ja tiitlit kaitsnud slovakk Jan Volko (6,61), esimesena jäi poodiumilt välja britt Andrew Robertson.

60 m sprindi finaali tulemused Foto: Ekraanitõmmis

Nazarov sprintis uue Eesti rekordi teises poolfinaalis, kus kiireim oli hilisem kuldmedalist Lamont Marcell Jacobs. Tema järel teisena lõpetanud Nazarov tõdes pärast sooritust, et poolfinaal õnnestus tal paremini kui eeljooks, mille ta võitis ajaga 6,67.

"Imeline! Tegin palju parema stardi kui eeljooksus. Tundsin, et jooks õnnestus väga hästi. Ma ei arvanud, et võinuksin finaali jõuda. Annan endast parima ja võitlen kõrge koha nimel. Mul on väga hea meel, et see võistlus saab üldse toimuda. Andsin endast eeljooksus ja poolfinaalis kõik, seega pean nüüd natuke puhkama," lausus Nazarov pärast jooksu. 

Naiste 1500 meetri finaalis võitis kulla Belgia, kui esikohal lõpetas Elise Vanderelst. Esialgu jooksid hõbedale ja pronksile britt Holly Archer ning sakslanna Hanna Klein, kuid võistluse järel võeti neist esimene võistluselt maha. Nii tõusis teiseks Klein ja kolmandaks hispaanlanna Marta Perez. Pikalt võistlejate rivi vedanud Esther Guerrero jäi lõpuks esimesena poodiumilt välja.

Naiste 1500 meetri finaali tulemused Foto: Ekraanitõmmis

Meeste 400 meetri finaalis jõudis esikolmikusse kaks hollandlast, kuid võit läks Hispaaniasse. 2019. aasta sise-EMil hõbeda võitnud Óscar Husillos jooksis aja 46,22, mis oli tema uus hooaja tippmark.

Teine oli Tony van Diepen ja kolmas Liemarvin Bonevacia, esimesena jäi poodiumilt välja 21aastane rootslane Carl Bengström.

Meeste 400 meetri finaali tulemused Foto: Ekraanitõmmis

Naiste 400 meetri jooksus andsid tooni niisamuti hollandlased. Pikalt juhtis Lieke Klaver, kes lõpuks kangestus ja jäi viiendaks. Kuid kulla võitis tema 21aastane rahvuskaaslane Femke Bol, kes jooksis Euroopa uue hooaja tippmarki 50,63.

Kõrgetasemelise jooksu ülejäänud kahele poodiumikohale jõudsid poolatar Justyna Święty-Ersetic ja uue isikliku tippmargi silganud britt Jodie Williams, elu parima soorituse tegi ka Phil Healy, kuid sellest piisas vaid neljandaks kohaks.

Naiste 400 meetri finaali tulemused Foto: Ekraanitõmmis

Naiste kaugushüppes tõusis viimase vooruga kuldmedalile Marina Bekh-Romantšuk. Ukrainlanna 6.92 pikkune õhulend on ühtlasi ka uus hooaja tippmark. Pikalt 6.88ga võistlust juhtinud sakslanna Malaika Mihambo leppis lõpuks hõbemedaliga, pronksi võitis Rootsit esindav Khaddi Sagnia tulemusega 6.75. Viimase treener on sealjuures eestlanna Katrin Klaup.

Naiste kaugushüppe tulemused Foto: Ekraanitõmmis

Naiste teivashüppes ületas šveitlanna Angelica Moser isiklikku rekordit tähistava 4.75, millega ta noppis esikoha. Teiseks tuli temast 5 cm madalam kõrguse alistanud sloveenlanna Tina Šutej.

Pronksmedal läks jagamisele briti Holly Bradshaw ja valgevenelanna Irina Zhuki vahel, kes ületasid 4.65. Sama kõrguse alistas ka Kreekat esindav Eléni-Klaoúdia Polak, kuid rohkemate katsete tõttu pidi ta leppima viienda kohaga.

Naiste teivashüppe tulemused Foto: Ekraanitõmmis