There Johaug võitis Oberstdorfi MMi neljanda kulla.Foto: AP/Scanpix
Talisport
6. märts 2021, 15:45

VEEL ÜKS SELJAVÕIT: Johaug võttis soolosõiduga MMi neljanda kulla

Põhja suusaalade MMil Oberstdorfis jagati medaleid naiste 30 km klassikasõidus, kus võidu võttis oodatult norralanna Therese Johaug.

Suusakuninganna Johaug konkurentidele võimalust ei jätnud. 3,8 km vaheajapunktis suutsid tema tempot hoida vaid koondisekaaslane Heidi Weng ja roostlanna Ebba Andersson, kuid peagi jäid nemadki liidrist maha.

Poolel võistlusmaal oli Johaugi edu järgnevate ees enam kui poolteist minutit ja finiši eel pea kolm minutit, mille järel sai ta jala sirgeks lasta. Kui võitjas polnud kahtlust, siis ülejäänud poodiumikohtadele oli võistlus väga tuline, sest teist ja neljandat kohta lahutas vaid 2,1 sekundit. Finišiheitluses oli kõige teravama jalaga Heidi Weng (kaotus Johaugile 2.34,2), kellele järgnes rootslanna Frida Karlsson (+2.34,8).

Esimesena jäi poodiumilt välja Ebba Andersson (+2.36,3) ja austerlanna Teresa Stadlober (+2.46,6). Esiseitsmesse mahtus neli norralannat, sest järgnevad kaks kohta võtsid Anne Kjersti Kalvaa ja Tiril Udnes Weng. 50 startinu seas eestlannasid täna polnud.

30 km klassika 20 parimat Foto: Ekraanitõmmis

Johaug võttis Oberstdorfi MMilt neli esikohta, kui ta lõpetas esimesena ka 15 km suusavahetusega sõidus, 10 km vabatehnikas eraldistardis ja naiste 4 x 5 km teatesõidus, kokku on tema auhinnakapis 14 MM-kulda.