Frida Karlsson poodiumile ei jõudnud, sest lõpusirge järel puhtes rootslanna nutma ja karjus valust. Foto: TASS/Scanpix
Talisport
6. märts 2021, 17:32

DRAAMA: MM-pronksi võitnud rootslanna viidi finiši järel haiglasse (1)

Rootslanna Frida Karlsson võitis põhja suusaalade MMil naiste 30 km klassikasõidus pronksi, kuid poodiumile astumise asemel sõitis ta võistluse järel haiglasse.

Karlsson sai vigastada sõidu neljandal ringil toimunud kukkumises, kus külje panid maha Karlsson, tema koondisekaaslane Ebba Andersson ja norralanna Heidi Weng.

"Sain haiget, kuid jätkasin suusatamist ja mõtlesin vaid medali peale. Käsi valutas terve sõidu, kuid alles lõpusirge läbimise järel märkasin, et valu on väga tugev," kommenteeris Karlsson Rootsi koondise pressiteate vahendusel.

Õnnetuses osalenud Anderssoni sõnul oli lahkumisel rada pehme. "Ma tulin mäest esimesena alla. Mu suusk vajus ootamatult lumme. Mul polnud mingit võimalust krahhi vältida, tõmbasin Heidi ja Frida kaasa," vahendas Soome ajaleht Iltalehti Anderssoni sõnu.

Kolmik kukkumisega väga palju aega ei kaotanud. Finišisirgele jõudis trio koos, kui Weng tuli hõbedale, Karlsson pronksile ja Andresson jäi esimesena medalita. Poodiumile Karlsson ei jõudnudki, sest lõpusirge järel puhkes rootslanna nutma ja karjus valust. 

Poodiumil tähistasid norralannad kahekesi, Karlsson oli samal ajal teel haiglasse Foto: TASS/Scanpix

"Ta käsi oli väga paistes ja Fridal oli väga valus, tal sai viga ranne," ütles Rootsi peatreener Anders Byström. Lilletseremoonial osalemise asemel sõitis suusataja kiirabiga haiglasse, Rootsi suusaliit teatas, et luumurdu seal ei tuvastatud. 

"Frida on röntgenilt tagasi ja tal on üsna hea tuju. Röntgen ei tuvastatud luumurdu, aga tugeva turse tõttu peame lähipäevil piirama tema suusatamist," sõnas Rootsi rahvuskoondise arst Anders Englund.

Karlsson võitis Oberstdorfi MMil 15 km suusavahetusega ja 10 km vabatehnikaga sõidus hõbemedalid ning 30 km klassikamaratonil pronksi.