Pärnu Sadama keskmängija Lauris Blausi (paremal) arvele jäi 15 punkti.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
6. märts 2021, 19:01

Pärnu Sadam tegi Tartuga sotid selgeks juba avapoolajal

PAF korvpalli meistriliigas alistas Pärnu Sadam kodusaalis Tartu Ülikooli Maks & Mooritsa 84 : 62.

Tartu Ülikool Maks & Moorits püsis mängus ligi kaheksa minutit. Noor võistkond sai sisse 7 : 4 algedu ja kaheksa minuti järel oldi kaotusseisus 15 : 17. Kuid Heiko Rannula hoolealused lõpetasid avaveerandi  9 : 1 spurdiga ja poolajaks juhtis kodumeeskond juba 50 : 28. Seda edu enam käest ei antud ja Pärnu sai meistriliiga tabelisse võidu tulemusega 84 : 62. 

Tänavu Pärnule viiest matšist neljas kaotanud Tartu oli hädas pallikaotustega, mida kokku tehti 19, samuti tabasid külalised 21st kaugviskest vaid kuus. Meeskonna parimad punktitoojad olid Tomas Balciunas, Hendrik Eelmäe ja Emmanuel Wembi, kelle arvele jäi vastavalt 12, 10 ja 10 sanga.

Tosinale mängijale minuteid jaganud Pärnu parim skoorija oli lätlane Lauris Blaus, kes tõi 15 silma. Kahekohalise punktisummani jõudsid ka Hugo Toom ja soomlane Edon Maxhuni, kes lõpetasid matši tosina silmaga.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreener Toomas Kandimaa sõnul jäi algusest peale valmisolekust puudu. „Me ei olnud selleks mänguks millegipärast üldse valmis. Selleks, et Pärnuga suuta võrdselt mängida, peab meil olema sajaprotsendiline keskendumine ja õnnestumine. Täna seda ei olnud – lahtised pallid ja võitluslikud olukorrad kuulusid pigem vastastele. Pärnul oli kindel plaan Charles Barton maha võta ja see neil ka õnnestus,“ ütles Kandimaa. 

Pärnu on 26st liigamängust võitnud 18. Neist parem võiduprotsent on ainult Tallinna Kalev/Cramol, kes on 19st matšist kaotanud vaid kaks. 26st kohtumisest 17 kaotanud Tartu hoiab seitsme satsi konkurentsis kuuendat kohta.