Ken Torn Soomes.Foto: Tapio Lehtonen / Rallirinki
WRC
6. märts 2021, 22:43

Ken Torn näitas Soomes rallimaailmale Ford Fiesta Rally3 potentsiaali

Laupäeval sõideti Kouvolas Soome autoralli meistrivõistluste teine etapp, SM O.K. Auto-Ralli. Hooaja teise talveralli raames sõideti kuus kiiruskatset ja läbiti 111,79 katsekilomeetrit, stardis oli ka ekipaaž Ken Torn ja Timo Taniel.

Võistluse avas 29,80 kilomeetrine katse, kus tegid autoralli ajalugu Ken Torn ja Timo Taniel, kellest sai maailma esimene võistluspaar, kes läbinud võistluskatse M-Sport Poola poolt valmistatud Ford Fiesta Rally3 autoga. Eestlased näitasid katsel absoluudi 12.aega.

Järgneval kahel katsel näitasid Fiesta Rally3 autol sõitnud Torn ja Taniel 14. katseaega. Võistluse neljandal katsel said eestlased esimest korda kirja esikümne aja, kui said üheksanda koha. R5/Rally2 autoga sõitnud katsevõitjatest jäid nad maha 14,37 kilomeetriga 18 sekundit.

Võistluse kaks viimasel kahel katsel näitasid eestlased seitsmendat resultaati. Kui võistluse avakatsel kaotasid Torn ja Taniel katsevõitjale 2,43 sekundit kilomeetri kohta, siis sama katse korduvläbimisel olid kaotust vaid 1,55 sekundit ja seda tempos, kus katsel tehti ka spinn.

„Ralli oli äge. Alguses ei saanud küll hästi vedama, aga mida katse edasi seda paremaks läks.  Viimased katsed olid tihedas lumesajus ja vahepealse ajaga oli maha sadanud vähemalt 5-10 cm lund, mis muutis elu päris keeruliseks. Viiendal kiiruskatsel tegime spinni kuhu kaotasime natuke aega, kuid lõpuks saime auto ilusti lõpuni toodud ja tundus, et meeskond jäi ka meie esitusega rahule. Saime reaalsetes võistlusoludes ka teada, mida saaks paremaks ja kust saab autot ja aega paremaks,“ rääkis Torn ralli järel.

Ralli võitis Škodaga kihutanud Mikko Heikkilä, kes edestas Juha Salo enam kui minutiga. Eestlastel kogunes 111,79 katsekilomeetriga kaotust natuke üle kolm minuti. Parim esiveoline Rally4 auto jäi eestlastest maha 40,5 sekundiga.