Robert Lewandowskil on vaja viimase kümne vooruga lüüa kümme väravat, et rekord enda nimele võtta.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
7. märts 2021, 09:07

Lewandowski läheneb jõudsalt rekordile, mille ületamist ta ise pidas võimatuks

Mullu maailma parimaks jalgpalluriks valitud Robert Lewandowski on pöörases hoos ka käimasoleval hooajal. Eile lõi Müncheni Bayerni ründaja 4 : 2 võidumängus Dortmundi Borussia väravasse kolm palli, tema kogusaldo tõusis Saksamaa meistriliigas juba 31 tabamuseni. Kümme vooru enne lõppu on käeulatuses ka Gerd Mülleri 49 aasta vanune rekord, millele polnud seni keegi isegi lähedale jõudnud.

Nimelt lõi legendaarne sakslane toona ühe hooajaga 40 väravat. Järgmisel aastal jõudis 36 tabamuseni, kuid seejärel pole keegi 34 kollist enamat suutnud. 

Tänavu on Lewandowskil rekordi purustamiseks aga suurepärane šanss. Ta on sel hooajal jätnud vahele ühe mängu ning löönud 23 matšiga 31 väravat. Seega tuleb tal tipptulemuse ületamiseks lüüa keskmiselt ühe kolli vooru kohta. Eeldusel, et Bayern, kes on veel konkurentsis ka Meistrite liigas, poolakat igas kohtumises mängitab, ei tohiks see probleem olla.

Seejuures veel mullu suvel oli Lewandowski pidanud selle rekordi ületamist võimatuks. 

"Toonaseid aegu ei ole võimalik tänapäevaga võrrelda. Viskasin neile tulemustele pilgu peale. Bayern alistas teiste seas Dortmundi 11 : 1. Minu arvates oli siis esiviisiku ja viimase viie meeskonna tasemevahe palju suurem. Praegu on isegi tabeli alumises pooles paiknevad tiimid hea kaitsemänguga ning väga distsiplineeritud."

"Tänapäeval mängime me palju rohkem. Meil on lisaks Saksamaa karikas, Meistrite liiga ja palju koondisemänge. Arvan, et me ei pane liigale enam nii palju rõhku. Mängisin möödunud hooajal 31 mängus, lüües 34 väravat. Seda polnud meistriliigas viimase 40 aasta jooksul juhtunud. Jäin kolmest matšist kõrvale. Kes teab, mis oleks juhtunud, kui oleksin saanud igas voorus kaasa teha?"

Kuid ma arvan, et maailmas pole ühtki mängijat, kes suudaks lüüa meistriliigas 40 väravat. Ehk võiks sellest rääkida siis, kui meil oleks hooajal 38 mängu. Kuid tänapäeval on jalgpallis nii pingeline graafik, et see läheb raskeks. See õnnestuks võib-olla vaid juhul, kui parim meeskond mängiks ainult ühes võistlussarjas, keskendudes täielikult liigale," vahendas Lewandowski sõnu Sport Bild.

Poolakas on lähenemas ka ühele teisele rekordile, tõsi, minna on veel palju. Nimelt on ta Saksamaa meistriliigas kõigi aegade väravalööjate edetabelis 267 tabamusega kolmandal kohal. Temast jäävad veel ettepoole Klaus Fischer (268) ja Müller (365).