Kaia Kanepi.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
7. märts 2021, 11:35

HÄSTI! Kaia Kanepi alistas Dubais tasavägise matši järel endise maailma teise reketi

Eesti teine tennisereket Kaia Kanepi (WTA 62.) alistas Dubais kvalifikatsiooni teises ringis endise maailma teise reketi Vera Zvonarjova (WTA 145.) tulemusega 6 : 3, 6 : 7 (5), 6 : 3 ning tagas pääsu põhiturniirile.

Matš kestis kokku kaks tundi ja kolm minutit. Seejuures oli eestlannal hea šanss mäng lõpetada teises setis, kui asus servima seisul 5 : 4. Venelannal õnnestus aga raskest olukorrast välja tulla ning viia matš kolmandasse setti.

Kanepi lõi kolm serviässa vastase kahe vastu, kuid tegi ka neli topeltviga, Zvonarjova ei teinud ühtegi.

Homme algab põhiturniir. Eestlanna esimese ringi vastast veel loositakse. Võimalike vastaste seas on Madison Keys, Marketa Vondroušova, Kristyna Pliškova, Polona Hercog, Amanda Anisimova, Garbine Muguruza, Sorana Cirstea ning Shelby Rogers.

Kvalifikatsiooni avaringis alistas Kanepi tulemusega 6 : 1, 6 : 7 (3), 6 : 4 jaapanlanna Ena Shibahara (WTA 503). Ka too matš oli pikk, kestes kokku kaks tundi ja 25 minutit.

Dubais lööb kaasa ka Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 24.), kes läheb esimeses ringis vastamisi Timea Babosega (WTA 105.). Tema vastase näol on tegu tugeva paarismängijaga: ungarlanna on võitnud neli suure slämmi tiitlit ja hoidnud paarismängu maailma edetabelis ka esimest positsiooni.