Kalev/Cramo keskmängija Devin Thomas (number 2) kuulamas lätlase Roberts Štelmahersi õpetussõnu.Foto: Martin Ahven
Korvpall
7. märts 2021, 19:23

BLOGI | Kalev/Cramo sai Ühisliigas Avtodori vastu väärt võidu

Kalev/Cramo korvpallimeeskond alistas VTB Ühisliigas 85 : 77 Saratovi Avtodori.

Kalev/Cramo alustas kodusaalis kohtumist särtsamakalt. Marcus Keene’i kolme tabava kaugviske toel võideti avaveerand 16 : 15. Korvide vaeselt kulges mäng kuni poolajapausini, kuhu Kalev läks 36 : 31 eduseisus.

Avtodor tabas esimesel poolajal 37st viskest vaid 11, sealhulgas 15st kaugviskest sopsas kolm. Kolmandal veerandil külaliste mäng paranes, kui nad jõudsid paaril korral ühe silma kaugusele, kuid viimast veerandit alustati ikkagi Kalevi 61 : 51 juhtimisel.

See eduseis sulas nagu kevadine lumi. Avotodor vähendas vahe vähem kui viie minutiga ühele punktile, viimast kolme minutit asuti pallima 71 : 71 viigiseisult. Kalevi juhendaja Roberts Štelmahers tõdes, et see on tänasel päeval normaalsus, et mängud käivad üles-alla. "Teadsime, et neil on tugevad tagamängijad, kes võivad minutiga visata 11 silma. Pidime olime terve mängu selleks valmis," ütles lätlane kohtumise järel.

Lõpuks vedas Kalevi võidule Chavaughn Lewis, kes viskas viimase kolme minutiga üheksa punkti ja just tema kaks tabavat vabavisket jäid Kalevi 85 : 77 võidumängus viimasteks punktideks. Jänki arvele jäi mängus 26 silma, 9 lauapalli ja 5 söötu. Keene toetas teda 23, Jõesaar 13 ja Thomas 12 punktiga. Avtodori vedasid tagamehed Gian Clavell ja Markel Starks, kelle arvele jäi vastavalt 18 ja 17 sanga.

Avotodori juhendaja Gordon Herbert nentis kohtumise järel, et Kalev vääris võitu rohkem. “Me ei liigutanud rünnakul palli ja üritasime liialt üks-ühele ette võtta, lisaks kaotasime kaitses vastased ära. Tulime küll 10-punktilisest kaotusest tagasi, kuid siis jäime kaitselauas hätta. Valus kaotus. Meil oli mehi puudu, aga ootasin meeskonnalt enamat," ütles Kanada päritolu peatreener.

Kalevile oli see Ühisliigas teine võit järjest, sest nädala alguses alistati võõrsil Astana 77 : 61. Eesti esisats on tänavu vastase alistanud viiel korral, millega ollakse tabelis 10. kohal. Play-offi pääseb kaheksa parimat, võiduprotsendi arvestuses hoiavad 7. ja 8. positsiooni Permi Parma ja Moskva Himki, kellel on 15st kohtumisest 7 võitu.

Tallinlaste peatreener nentis hooaja 17. mängu järel, et nende seis on parem kui aasta alguses. "Meie rotatsioon on suurem. Kui Lewis on tagasi, siis saame mängida agresiivsemalt," selgitas Štelmahers, kelle sõnul otsitakse tiimi veelgi lisajõudu ja jälgitakse paari mängijat. Tabeliseisu osas jäi lätlane kahe jalaga maale. "Viimased kaks mängu olid head, aga vaatame, mis saab edasi."

Kalev Cramo peab järgmise Ühisliiga kohtumise 13. märtsil, kui kodus võõrustatakse Kaasani Unicsit.

18:48
Eigo Kaljurand

Kalevi poolelt tõi Lewis 26, Keene 23, Jõesaar 13 ja Thomas 12 punkti. Sealjuures jäi nii Jõesaarel kui Lewisel üks laud puudu kaksikduublist, kui mõlemad noppisid lauast üheksa palli.

Avtodori parimad oli Clavell ja Starks vastavalt 18 ja 17 silmaga.

18:46
Eigo Kaljurand

Kalev/Cramo võitis mängu 85 : 77!

18:45
Eigo Kaljurand

6,7 sekundit enne mängu lõppu tabas Lewis kaks vabaviset, mis jäid ka matši viimasteks korvideks.

18:44
Eigo Kaljurand

Clavell üritas taas kolmest, eksis... kuid kohtunikud andsid olukorrast Dorbekule vea. Õnneks ta tabab vaid ühe, Avotodor sai küll ründelauast palli, kuid Sakic kolmest ei tabanud. Nüüd on see mäng tehtud!

18:42
Eigo Kaljurand

Marcus Keene! Gian Clavell vähendas kolmesega vahet, kuid Keene võttis palli ning pani p***e mullas või käsi kullas kaugviske. Sellel korral oli käsi kullas. 57 sekundit mängida, Avtodor võttis kodusatsi eduseisus 83 : 76 aja maja.

18:40
Eigo Kaljurand

Lewis taas! Vastased vähendasid vabavisetest vahet, kuid Lewis võttis palli, purjetas korvi alla ja tõi lihtsad kaks punkti.

18:40
Eigo Kaljurand

Chavaughn Lewis! Kalev leidis rünnakul äärelt Lewise, kes sopsas kolmese. Kaks minutit mängida, Kalevi eduseis 78 : 71. Kas tuleb ära?

18:39
Eigo Kaljurand

Keene sattus kahe mehe piiramisrõngasse, kuid sellel korral suutis anda palli Lewisele, kes tabas keskpotsioonilt koos veaga. Vabavise ei tabanud, kui Thomas lükkas selle Keenele, kes tabas niisamuti paarilt meetrilt. Kalevi edu taas neli punkti!

18:36
Eigo Kaljurand

Ja tablool viik. Thomas sai vastete korvi all vea, mille järel sopsas Clavell kaks vabaviset. Kalevi rünnakul kaotasid Lewis-Keene väga süütus olukorras palli ning Avtodori poolelt sammus Starks korvi alla ning pani palli muretult korvi. 3.21 kohtumise lõpuni,seis 71 : 71 ja Štelmahers võttis aja maha, et mängijate näod täis sõimata.

18:34
Eigo Kaljurand

MIDA PAGANAT! JANARI JÕESAARELT ROBUSTNE PEALTPANEK! Mees läks sammudese, kerkis mängijate vahelt korvi kohale ja vajutas võimsalt ühe käega pealt. Vaieldamatult Ühisliiga selle nädala parim korv. Ja mis peamine, Kalev sai neli minutit enne matši lõppu ette 71 : 67.

18:32
Eigo Kaljurand

Vastate treener võttis aja maha ning joonistas välja rünnaku, mille Starks lõpetas 2+1 sooritusega.

18:32
Eigo Kaljurand

Kalev sai väga olulised õnnestumised. Jõesaare eksitud kolmese järel noppis Thomas ründelaua ja pani nahkkera korvi. Järgmisel pallivaldamisel rööviti vastaselt pall ning saadi kolm ühe vastu rünnaku, mille lõpetas Lewis. 69 : 65, mängida natuke alla viie minuti.

18:30
Eigo Kaljurand

Valus! Sakic tabas väga koos sireeniga kolmese ja Kalevi edu sulas vaid ühele punktile, 65 : 64.

18:29
Eigo Kaljurand

Janari Jõesaar pani võimsalt kahe käega pealt ja viis Kalevi ette 65 : 58! Kahjuks vastas Ristic väga kauge kolmesega. Kalevi edu on veel püsib, kuid Avotodor on vähem kui nelja minutiga visanud 10 silma. 

18:28
Eigo Kaljurand

Ja pahandused jätkuvad. Ristic tabas koos veaga, aga järgenud vabakat ei tabanud. Kuid vastased said ründelaua, Kurbas tegi viienda vea ning Avotodor sopsas kolmese. Sisuliselt kuuepunkti rünnak, oehjah... 63 : 58

18:26
Eigo Kaljurand

Pisike pahandus. Keene tegi oma väljakupoolel Clavellile vea, kohtunikud käisid vaatamas videopilti ja andsid ebasportliku. Õnneks puertoriikolane tabas, nagu täna kombeks, kahest ühe. 

18:23
Eigo Kaljurand

Avotodori kaitse on märgatavalt agresiivsem. Õnneks on Kalevil Marcus Keene, kellele katte järel jäi natuke ruumi ja sopsas omalt poolt kauge kahesega. 

Aga Štelmaherski nägi, et rünnak ei liigu ja tõi kiiresti platsile Lewise. 

18:21
Eigo Kaljurand

Avotodor alustas viimast veerandit Ristici väga kauge kahesega. Kalevi rünnak oli väga seisev, mistap hakkas Dorbek üks-ühele tegema ja tegi jooksu. 

18:18
Eigo Kaljurand

Keene leidis vastate korvi alt antud otsaaudiga Martin Dorbeku, kes pani palli koos veaga korvi ja tabas otsa ka vabaviske. Sakici viimase sekundi vise enam ei tabanud, Kalev läheb viimasele veerandile vastu 61 : 51 eduseisus.

18:17
Eigo Kaljurand

Oi-oi. Jänkid hakkasid möllama. Keene pani kauge kolmese ja Avtodori poolelt pani Starks kohe samasuguse vastu. 

Loe rohkem