Sten Reinkort.Foto: FC Flora
Jalgpall
9. märts 2021, 20:43

Ründetuus tegi endisele koduklubile paksu pahandust ja aitas Flora poolfinaali

Eesti jalgpalli karikavõistlustel pääses esimesena poolfinaali tiitlikaitsja Tallinna Flora, kes alistas jalgpalliliidu sisehallis 2 : 1 Tartu Tammeka.

Talveilma tõttu sisehallis peetud mängu avapoolaja võitis Flora, kui vigastatud Rauno Sappineni asendanud Sten Reinkort viis kodumeeskonna 38. minutil ette. Sealjuures pallis endise korvpalluri Vallo Reinkorti poeg Sten veel möödunud aastal Tammekas, kuid kolis sellel talvel pealinna.

Reinkort mängis suurt rolli ka teises väravas, kui tema läbisöödu järel pääses Konstantin Vassiljev 59. minutil karistusalasse. Tammeka kollkipper Karl Johan Pechter pareeris poolkaitsja esimese löögi, kuid teisel võimalusel koondise kapten enam ei eksinud. 

Tammeka siiski ei alistunud võitluseta. 87. minutil suutsid tartlased ühe tagasi lüüa, kui pea sai valgeks 21aastane Kevin Mätas, aga rohkemaks neil jaksu polnud. 

Homme toimub kaks veerandfinaali, kus kohtuvad Narva Trans ja Tallinna Kalev ning Tallinna FCI Levadia ja Maardu Linnameeskond. Neljas poolfinalist selgub ülehomme Nõmme Kalju ja Viljandi Tuleviku matšis.

Tallinna FC Flora - Tartu JK Tammeka 2 : 1 (1 : 0)
38. Sten Reinkort, 59. Konstantin Vassiljev - 87. Kevin Mätas