Robert Valge (palliga) viskas Pärnu kasuks 16 punkti.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
9. märts 2021, 21:25

SAUNAÕHTU: Pärnu Sadam pühkis Tarvaga põrandat

Eesti senise korvpallihooaja kaks parimat klubi Tallinna Kalev/Cramo ja Pärnu Sadam täna vastastele sõnaõigust ei jätnud, kui esimene alistas 16 punktiga Rapla Avis Utilitase ja teine 31 silmaga Rakvere Tarva.

Tallinna Kalev/Cramo kohtus Paf Eesti-Läti korvpallilligas võõrsil Rapla Avis Utilitasega. Kodusats kaotas avaveerandi 21 : 25, kuid suutis veel jõuda 25 : 25 viigiseisuni, kuid siis läks Kalev oma teed. Eesti valitsev meister tegi Marcus Keene’i eestvedamisel natuke enam kui kolme minutiga 14 : 2 vahespurdi, poolajapausiks oli nende edu juba 53 : 38.

Kolmandal veerandil vedas Rapla tagamängija Brandon Childress oma satsi veel nelja silma kaugusele, kuid enamaks jaksu ei jätkunud ja Kalev võttis võidu 94 : 78.

Tallinlaste poolel jõudis kahekohalise punktisummani kuus erinevat meest, kellest edukaimad olid Keene ja Kregor Hermet, kelle arvele jäi vastavalt 19 ja 15 silma. Kaksikduubli sai kirja Devin Thomas, kes lisaks tosinale sangale võttis maha 10 lauapalli. Rapla resultatiivseim oli Childress, kes tõi 19 punkti.

Kalev/Cramo on Eesti-Läti liiga Eesti tabelipoolel 14 võidu ja kahe kaotusega esimene, 22st matšist tosin võitu kogunud Rapla on kolmas. Nende vahele mahub Pärnu Sadam, kes kohtus täna Paf korvpalli meistriliiga arvestuses Rakvere Tarvaga.

Rakvere suutis võõrsil mängus püsida vaid avaveerandil, mis kaotati 16 : 17. Poolajaks oli Tarvas taga 31 : 48 ning Pärnu teenis meistriliiga hooaja 19. võidu numbritega 93 : 62.

Kohtumises 27st kaugviskest vaid neli tabanud Tarvast vedasid jänkid Devin Lee Harris ja Riley Callahan Hayes, kelle arvele jäi vastavalt 14 ja 13 punkti. Pärnu poolelt said käe valgeks kõik 12 väljakule pääsenud mängumeest, kellest edukaim oli soomlasest mängujuht Edon Maxhuni 18 punktiga. Eesti praegune koondislane Robert Valge toetas teda 16 ja endine koondislane Kristjan Kangur 10 sangaga.

Pärnu tegi sellega ka olulise vigade paranduse, sest veebruaris kaotasid nad Tarvale 40 punktiga – 56 : 96. Meistriliiga arvestuses on nüüd nii Kalev/Cramol kui Pärnul 19 võitu, kuid esimene on pidanud 21 ja teine 27 kohtumist. Rakvere on 24st matšist võitnud 11, millega hoitakse neljandat kohta.