Johannes Hösflot Kläbo jõudis esimesena finišisse, aga maailmameistritiitlist jäi ilma.Foto: KAI PFAFFENBACH/Scanpix
Talisport
10. märts 2021, 09:34

SAAGA JÄTKUB: Norra suusaliit kaebas Klæbo diskvalifitseerimise edasi (17)

Põhja suusaalade MMil Oberstdorfis alanud skandaal Johannes Høsflöt Klæbo ja Aleksandr Bolšunovi finiši vahel pole veel lõppenud, sest Norra suusaliit teatas eile, et kaebavad praeguse otsuse edasi.

Meeste 50 km ühisstardiga klassikatehnikasõit lõppes tõelise draamaga, kui esikohal sõitnud Bolšunov ja temast mööduda püüdnud Klæbo ei mahtunud kõrvuti finišisirgele ära. Norralane väitis hiljem, et venelane proovis teda rajalt välja puksida, Bolšunov leidis, et valis õige raja, sest see võimaldas kõige kiiremini finišisse purjetada.

Palju kõneainet tekitanud finiš Kläbo ja Bolšunovi vahel. Foto: KAI PFAFFENBACH/Scanpix

Intsidendis astus Klæbo korraks rajapiiretest välja ja Bolšunov murdis suusakepi, mistõttu oli tal lõpuni jõudmine keeruline. Klæbo tuli maailmameistriks ning venelase ees finišeeris teisena hoopis Emil Iversen.

Sellega aga asi ei piirdunud, sest enne autasustamistseremooniat vaadati Venemaa poolt esitatud protesti järel pikalt videokordusi ja otsustati lõpuks, et Klæbo diskvalifitseeritakse. Norralased andsid kohe sisse omapoolse protesti, kuid see jäeti rahuldamata ja maailmameistriks krooniti Iversen, pettunud Bolšunovile jäi hõbe.

Nüüd on Norra suusakoondis otsustanud, et asja ikkagi nii ei jäeta ja erinevate portaalide andmetel kaevati otsus edasi. „Me absoluutselt ei nõustu kohtunike otsusega, sest meie arust ei olnud see midagi, mille eest tuleks määrata karistus,“ väitis norralaste suusaliidu juht Espen Bjervig Norra rahvusringhäälingule NRK.

Tellerreport.com vahendas, et norralaste hinnangul oli puhtalt tegemist võistlusolukorraga.