Yves Matton.Foto: Dppi/Gregory Lenormand/canpix
WRC
10. märts 2021, 10:42

FIA boss on kindel: autoralli MM-sari toimub tänavu täies mahus

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) juht Yves Matton sõnas portaalile Motorport.com antud intervjuus, et kuigi maailma räsib endiselt koroonaviirus, usub ta, et MM-sari õnnestub ära pidada täies mahus.

Mullu jäeti autoralli MM-sari pausile märtsikuu keskel pärast Mehhiko rallit ning Ott Tänak ja tema konkurendid said võidusõitmisega jätkata alles septembrikuus, kui peeti Rally Estonia. Tänavu on ära sõidetud kaks rallit ja kalendris ootab ees veel 10 etappi. Kuigi koroonaviiruse teine laine on maailma taas pea peale pööranud, usub Matton, et autoralli MM-sari suudetakse siiski planeeritud mahus ellu viia.

Selleks on WRC-sarja üle võetud esialgu F1 sarja jaoks välja töötatud FIA Appendix S International Sporting Code ehk koroonaviiruse leviku tõkestamiseks mõeldud käitumisjuhend. Selle meetmete hulka kuuluvad sotsiaalse distantsi hoidmine, proovide võtmine, näomaskide kandmine ja regulaarne kätepesu.

„Loomulikult ootab meid ees väga keeruline periood,“ sõnas Matton. „Kuigi peame oma käitumist kohaldama iga juhtumi ja riigi puhul eraldi, pakub Appendix S väga head raamistikku selleks, et riikide valitsuste ning kohalike ministeeriumidega koostööd teha ja etapid siiski ära pidada. Olen kindel, et meid ootab sel aastal ees 12 ralliga kalender, sest oleme kalendri organiseerinud selliselt, et meil on olemas mõned varurallid ja vangerdused, mille abil saame tagada täieliku kalendri,“ lisas Matton.

Järgmisena peaks autoralli MM-sari jõudma Horvaatiasse, kus kihutatakse 22.-25. aprillini. Tänavuses WRC-kalendris on taas ka Rally Estonia, mis peetakse 15.-18. juulini.