Marques Townes.Foto: Kalev/Cramo Facebooki leht
Korvpall
10. märts 2021, 12:39

Kalev/Cramo täiendas meeskonda NBA staari semuga

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond teatas, et nad täiendasid ridasid uue tagamängijaga.

Hispaania kõrgliigast liitub tiimiga 25-aastane ja 193 cm pikkune Marques Townes. New Jersey osariigis sündinud mängumehel on ka Dominikaani Vabariigi kodakondsus ja ta on riiki esindanud Kesk-Ameerika ja Kariibide mängudel. Seejuures on Townes suur sõber NBA staari Karl-Anthony Townsiga, kellega ühiselt võideti omal ajal osariigi keskkooli tiitel, vahendas Kalev/Cramo koduleht.

Townesi meeskonnakaaslaseks St. Joseph’i keskkoolis oli näiteks ka tänavu Müncheni Bayerni ridades Euroliigas suurepärast hooaega tegev tagamees Wade Baldwin. Kõik koos võideti 2014. aastal New Jersey parimate koolide turniir ehk Tournament of Champions. Karl-Anthony Towns valiti pärast ühte ülikoolihooaega 2015. aastal 1. valikuna NBA drafti ja Baldwin võeti 2017. aastal Memphise poolt 17. valikuna.

Viskava tagamängijana tegutsev Townes veetis oma esimesed kaks kolledžiaastat Fairleigh Dickinsoni ülikoolis, kuid siirdus pärast ühte vaheaastat hooajaks 2017/18 Loyola kolledžisse, kus pallis samuti kaks aastat. Oma esimesel hooajal Loyola särgis aitas ta tiimil märtsihullusel edeneda suisa nelja parema hulka. Poolfinaalis lõppes nende teekond Michigani vastu, kus mängu tegi ära hetkel Washington Wizardsis palliv Moritz Wagner.

Oma viimasel ülikoolihooajal, kui tiim NCAA finaalturniirile ei jõudnud, kogus tagamees 34 kohtumisega keskmiselt 33,7 minutit, 15,3 punkti, 5 lauapalli, 3,6 resultatiivset söötu ja 1,1 vaheltlõiget. Visketabavus kahestel oli tal 51,2%, kolmestel 34,5% ja vabavisetel 76,2%.

Profikarjääri alustas Townes Hispaania kõrgliigaklubis Murcia, kus tema debüütaasta lõpetas koroonaviirus. 14 kohtumisega jäi noormehele kirja keskmiselt 17,8 minutit, 6,1 punkti, 1,7 lauapalli ja 1,1 korvisöötu. Kolmepunktivisete protsent oli kolledžiga võrreldes oluliselt madalam (27,3%), aga vabavisete tabavus parem (91,7%).

Tänavust hooaega alustas ameeriklane samuti Murcias, kuid tema roll kahanes märgatavalt. 18 kohtumisega kogus ta Hispaania tiimi eest keskmiselt 8,4 minutit, 1,7 punkti, 0,7 lauapalli ja 0,6 söötu. Murcia on Hispaania kõrgliigatabelis 8 võidu ja 15 kaotusega 13. kohal.