Andrea Adamo.Foto: Martin Ahven
WRC
10. märts 2021, 15:57

Hyundai pealiku filosoofiline selgitus Monte Carlo ja Arktika ralli erinevatele esitustele: vahest tuleb olla tiiger

Hyundai rallimeeskonna pealik Andrea Adamo selgitas, kuidas suutis meeskond kehvalt läinud Monte Carlo ralli järel olukorra ümber pöörata ja Arktika rallil hoopis edukamalt esineda.

Hooaja avaralli Monte Carlos ei kulgenud Hyundai meeskonnale sugugi nii nagu loodeti. Ott Tänak oli sunnitud katkestama ja jäi sootuks punktideta, Thierry Neuville sai küll kolmanda koha, kuid Toyota mehed noppisid esimese, teise ja neljanda koha. Soomes sõidetud Arktika ralli läks eestlase tööandjal märksa paremini: Tänak võitis esikoha, Neuville oli kolmas ja Hyundai kolmas sõitja Craig Breen sai neljanda koha.

Ralliportaal Dirtfish uuris Hyundai pealikult Andrea Adamolt, kuidas ta kahe ralli vahel tiimi häälestuse ümber sättis. „Mõnikord tuleb lõvi nahutamiseks olla tiiger,“ kõlas Adamo omapärane vastus.

Ta lisas selgituseks, et tiimipealikuna on tema roll pärast Monte Carlo sugust rallit esitada endale õigeid küsimusi. „Mis on läinud valesti ja mida saab teha paremini. Enne Soome tulekut nägin oma inimestelt – sõitjatelt ja teistelt tiimiga seotud inimestelt – teistsugust lähenemist. See oli minu jaoks tähtis. Sa võid võita või mitte, aga just õige lähenemine annab sulle võitjamentaliteedi. Ja usun, et seekord me mitte ainult ei jõudnud finišisse esimesena, vaid me võitsime. Nägin, kuidas tiim tõesti võitles. See on kõige tähtsam asi, mida sellelt rallilt koju kaasa võtta, sest võite võib ette tulla, aga vaimne lähenemine ja otsusekindlus on palju olulisemad,“ selgitas Adamo.

Oma arvamust Monte Carlo ralli kohta jagas ka Neuville, kes leidis, et Adamo poolt vahetult pärast rallit jagatud kriitika läks veidi liiale. „Hakkan oma bossi järjest rohkem tundma õppima. Pean oma sõnadega olema ettevaatlik, aga arvan, et tema reaktsioon oli võrreldes lõpptulemusega veidi liiga ränk,“ sõnas belglane Dirtfishi portaalile.

Ta jätkas: „Teadsime, et minu uue kaardilugejaga (Martijn Wydaeghega- toim) ootaksime võimatut, kui liiga palju loodaksime. Otil oli ilmselgelt halb nädalavahetus, aga siiski oli ka esituse väärilisi episoode ja oleksime võinud olla poodiumil kahe autoga. Näitasime mõnedel katsetel head kiirust, kuid kahjuks ei suutnud ära teha lõpptulemust.“

MM-sarja üldarvestuses on kahe ralli järel liidriks Toyota mees Kalle Rovanperä, kellel on 39 punkti. Talle järgneb 35 punktiga Neuville, tema selja taga on võrdselt 31 punktiga Toyota mehed Sebastien Ogier ja Elfyn Evans. Tänakul on viiendana 27 punkti.

Järgmisena kihutatakse MM-sarjas Horvaatias, kus on ralli kavas 22.-25. aprillil.