Narva Transi fännid.Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
10. märts 2021, 21:52

PÕNEV! Soosik pääses paari imelise minutiga napilt poolfinaali

Eesti jalgpalli karikavõistluste veerandfinaalis näitas tugevuselt teise liiga meeskond Tallinna Kalev hambaid tippseltskonda kuuluvale Narva Transile. Lõpuks pääsesid idavirumaalsed siiski 2 : 1 võiduga poolfinaali. Sammu karika suunas astus ka Levadia, kes võitis 2 : 0 Kalevi liigakaaslast Maardu Linnameeskonda.

Avapoolajal väravaid ei löödud ning Kalev asus matši juhtima 63. minutil, kui pall läks Narva võrku oma kaitsjast Martin Käosest. Veel kümme minutit ette lõpuvilet oli Kalev võidus kinni, kuid siis muutus kõik.

Kõigepealt viigistas Vitali Kalenkovitš seisu 81. minutil. Võiduvärava vormistas ta mõni hetk hiljem ehk 82. minutil. Kalevi püüdlused mängu tagasi tulla ebaõnnestusid.

Maardu jaoks algas matš Levadia vastu eriti õnnetult, sest juba kolmandal minutil teenis väravavaht Ilja Kassjantšuk punase kaardi. Ometi ei tulnud pealinlaste jaoks midagi kätte kergelt, sest juhtima mindi alles esimese poolaja kolmandal lisaminutil, mil skooris Strahinja Krstevski. 50. minutil realiseeris Zakaria Beglarišvili penalti ning rohkem väravaid seekord ei nähtud.

Juba teisipäeval kindlustas koha poolfinaalis FC Flora, kes sai 2 : 1 jagu Tartu Tammekast. Neljas ehk viimane veerandfinaal Nõmme Kalju ja Viljandi Tuleviku vahel peetakse 25. märtsil.