Luka Doncic (number 77) ja Kristaps Porzingis võisid omavahel käe kokku lüüa, sest mehed vedas Dallas Mavericksi võiduni.Foto: USA TODAY/Scanpix
Korvpall
11. märts 2021, 10:10

Baltlaste vägev õhtu: Valanciunas ja Porzingis särasid võidumängudes võimsate kaksikduublitega 

Ookeanitaguses korvpalliliigas NBA peeti Eesti aja järgi ööl vastu neljapäeva kaks kohtumist, kus võidud said kirja Memphis Grizzlies ja Dallas Mavericks.

Korvpalliliiga NBA naasis pisikeselt Tähtede mängu pausilt, kui voorus noppisid võidusilmad Memphis Grizzlies ja Dallas Mavericks. Grizzlies alistas kodusaalis 127 : 112 Washington Wizardsi, üleplatsimeheks tõusis võitjate keskmängija Jonas Valanciunas. Leedukas viskas 29 punkti ja noppis koguni 20 lauapalli, millest üheksa ründelauast. Ja Morant ning Desmond Bane toetasid teda vastavalt 21 ja 20 sangaga, Wizardsi resultatiivseim oli Bradley Beal, kelle arvele jäi 21 silma.

Võidukas oli ka endine Martin Müürsepa koduklubi Dallas Mavericks, kes alistas kodus 115 : 104 San Antonio Spursi. Võitjate parim skoorija oli lätlane Kristaps Porzingis, kes sai kirja 28 punkti ja 14 lauda. Vägev õhtu oli ka Sloveenia imelapsel Luka Doncicil.

22aastane Doncic viskas 22 punkti, noppis 12 lauda ja andis 12 tulemuslikku söötu. Tegu on noormehe karjääri 33. kolmikduubliga, millega ta jagab koos Bob Cousyga kõigi aegade edetabelis 11. kohta. Doncici saavutuse teeb eriliseks see, et ta on NBAs mänginud vaid 166 kohtumist.