"Bolšunov (keskel) ütles kohe pärast võistlust, et võit kuulugu talle või Kläbole, kuid mitte mingil juhul Iversenile," meenutas venelase treener. Lõpuks kuulutati maailmameistriks siiski Iversen.Foto: Imago/Scanpix
Talisport
11. märts 2021, 13:40

Venemaa meedia: Bolšunov ei soovinud Kläbo võidu vastu protestida (1)

Johannes Hösflot Kläbo ületas suusaalade MMil 50 km sõidu esimesena, kuid Venemaa protesti järel norralane diskvalifitseeriti. Aleksandr Bolšunovi treeneri sõnul ei soovinud tema hoolealune, et Kläbo vastu protest sisse pandaks.

Kläbo ja Bolšunov heitlesid Oberstdorfi 50 km distantsi lõpusirgel MM-tiitli eest, kuid kokkupõrke tulemusena purunes venelase suusakepp. Kläbo tuli maailmameistriks, ühe kepiga võistluse lõpetanud Bolšunov ületas finišijoone alles kolmandana, sest temast möödus võitja koondisekaaslane Emil Iversen. Peale võistlust leidsid kohtunikud, et Kläbo rikkus reegleid ja ta diskvalifitseeriti.

"Bolšunov ütles kohe pärast võistlust, et võit kuulugu talle või Kläbole, kuid mitte mingil juhul Iversenile," ütles Venemaa suusakoondise treener Jegor Sorin portaalile sport.ru. Sportlane isegi ei soovinud, et suusaliit Kläbo vastu protesti sisse paneks.

"Kui nägime juhtunut, jooksime kohe žürii tuppa, et olukorda lähemalt uurida. Olime valmis ka protesti esitama. Juba teel sõitsime Saša (Bolšunovi) juurde, sest tahtsime temalt seisukohta kuulda,” rääkis Sorin. Kuid Bolšunovi vastus üllatas kõiki.

"Ta ei öelnud, et minge ja pange protest sisse, et Kläbo maha võetaks. Ta ütles: mis sellest kasu oleks ja mis vahet protestimisel on? Mind ei tõsteta kõrgemale kui teisele kohale, kuid kulda ei anna mulle keegi," meenutas Sorin pettunud Bolšunovi lauseid.

Venelased siiski protestisid ja kohtunikud võtsid Kläbo maha. Ehkki Norra koondis kaebas esialgu otsuse edasi, siis palus algne võitja selle hiljem tagasi võtta. "Ütlesin äsja Norra suusaliidule, et nad võtaks tagasi oma kaebuse rahvusvahelisele suusaliidule. Igal juhul poleks sama tunne, kui saaksid kuldmedali kätte päevi hiljem," kirjutas eile Instagramis Kläbo, kes enda sõnul ei teinud olukorras midagi valesti.