JALGPALLI PRESSIKASFoto: TIINA KÕRTSINI
Jalgpall
11. märts 2021, 17:02

Jalgpalliliit algatas uurimise. Peasekretär: noore inimese usalduse kuritarvitamine või tema ärakasutamine ei ole vastuvõetav (71)

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) alustas distsiplinaaruurimist seoses eile õhtul ajakirjanduse vahendusel avalikustatud informatsiooniga endise jalgpalluri ja temast mitukümmend aastat vanema treeneri vahel toimunust.

Ühtlasi kutsub EJL üles kõiki, kellel on antud teema või analoogsete olukordade kohta informatsiooni, jagama seda EJLiga e-posti aadressil [email protected]. Ühendust võtnud inimeste anonüümsus ja informatsiooni konfidentsiaalsus on garanteeritud. EJL teeb koostööd sotsiaalkindlustusametiga, et vajadusel anda ühendust võtnud inimestele täiendavat professionaalset abi ja nõu.

„Inimesi, kes julgevad neid väga tõsiselt mõjutanud rasketest olukordadest rääkida, tuleb tunnustada ja toetada ning teha kõik selleks, et neid aidata," lausus EJLi peasekretär Anne Rei.

„Täiskasvanud inimene, eriti kui ta asub otseselt või kaudselt võimupositsioonil, peab alaealisega suhtluses mõistma vastutust nii seaduste, üldiste käitumisnormide kui ka noore inimese tuleviku ees. Mistahes moel noore inimese usalduse kuritarvitamine või tema ärakasutamine ei ole vastuvõetav," märkis Rei.

EJL soovitab lugeda ohvri- ja lasteabi kohta veebilehtedelt https://www.palunabi.ee/ ja https://www.lasteabi.ee/, kust leiab ka informatsiooni selle kohta, kuhu mure korral pöörduda.

Avameelne intervjuu tele-eetris

Endine Eesti tippjalgpallur, kes tänasel päeval kasutab nime Mia Belle Trisna, andis Kanal 2 saates „Õhtu!" avameelse intervjuu, kus rääkis, et mitukümmend aastat vanem treener võttis talt süütuse, kui ta oli 14aastane.

„Olin just jalgpallis tõusmas, tahtsin olla järgmine Marta (läbi aegade üks parimaid naisjalgpallureid - toim). Ta hakkas mind trenni ja koju sõidutama, ütles, et viib mind igale poole. Ühel õhtul viis ta mind hoopis metsa äärde ja parkis auto ära. Ta ütles, et kui tahan saada Martaks, siis ta võib seda teha ja tal on see võimekus, aga pidin lubama, et teen kõik, mis ta ütleb. Olin väike ja mõtlesin, et saan superstaariks ja muidugi teen. Tol samal õhtul hakkas ta mind puudutama ja võttis minult süütuse. See jätkus nii aastaid," rääkis naine, kelle sõnul polnud tegu tema isikliku treeneriga, vaid juhendas teist gruppi.