Foto: Bethesda
Esport
12. märts 2021, 12:15

Phil Spencer: Bethesda mängud ilmuvad tulevikus platvormidel, mis toetavad Game Passi (1)

Möödunud aastal raputas tervet mängutööstust uudis sellest, kuidas Microsoft käis välja 7,5 miljardit dollarit, et endale saada Zenimax Media ning selle alla kuuluvad mängustuudiod, eesotsas Bethesdaga. Nüüd on tehing lõpuks ometi heaks kiidetud.

See tähendab aga omakorda seda, et mõlemad osapooled saavad ametlikult kommenteerida tulevikuplaane. Nimelt on juba päris pikalt olnud õhus küsimus, et mis saab Bethesda (ning teiste, nüüdsest Microsoftile kuuluvate stuudiote) mängudest tulevikus.

Kas neid võib ka tulevikus kohata muudelgi platvormidel või peab järgmise „The Elder Scrollsi“ mängimiseks endale Xboxi ostma?

Xboxi ninamees Phil Spencer tõdes hiljuti toimunud ümarlaua käigus, et on näinud sellesisulisi küsimusi igal pool. „Ilmselgelt ei saa ma siin istuda ja öelda, et iga Bethesda mäng on nüüdsest Xboxi eksklusiiv, sest see poleks tõsi,“ rääkis Spencer. „Meil on lepingulised kohustused, meil on mängud teistel platvormidel, mille toetamist me jätkame.“

„Kui te olete aga Xboxi klient,“ jätkas Spencer, „siis ma tahan, et te teaksite, et me tahame luua suurepäraseid eksklusiive platvormidele, millel eksisteerib Game Pass.“ Nende alla kuuluvad PC, Xboxi konsoolid ning kõik masinad, mis läbi pilveteenuse Game Passi jooksutavad, s.h. nutiseadmed.

Alates 12. märtsist jõudis Game Passi ka 20 Zenimax Media stuudiote mängu, nagu „The Elder Scrolls: Morrowind“, „Dishonored“ seeria, „Wolfensteini“ sari ja paljud teised.