Laskesuusatamise Nove Mesto MK-etapil juhtus eile väga õnnelik õnnetus: valgustuspost kukkus enne võistlust ümber, suuski testinud hooldemees jõudis viimasel hetkel eest hüpata.Foto: Kuvatõmmis NRK videost
Talisport
13. märts 2021, 09:12

ÕNNELIK ÕNNETUS: laskesuusatamise MK-etapp võinuks eile võtta traagilise pöörde

Nove Mesto suusaradadel võinuks eile, paar tundi enne laskesuusatamise MK-etapi naiste 7,5 km distantsi juhtuda suur õnnetus, sest üks valgustuspost kukkus suusarajale.

Norra rahvusringhäälingus avaldatud videost on näha, et suusatestija pidi viimasel hetkel langeva posti eest ära hüppama. Õnneks ta jõudis reageerida, nii et keegi ei saanud viga.

"See on suur korraldajate viga, mis võinuks lõppeda inimelude kaotamisega," märkis endine tipplaskesuusataja ja nüüdne NRK ekspertkommentaator Ola Lunde. "Kui see inimene olnuks seal sekund hiljem, saanuks ta postiga pähe."

Korraldajad vabandasid juhtunu pärast ja kinnitasid, et kontrollisid õnnetusest tulenevalt kõik postid enne võistlust uuesti kolm korda üle. Naiste võistluse ajal teadaolevalt ükski valgustus ümber ei vajunud.

Oma vabanduse esitas ka rahvusvaheline laskesuusaliit IBU. "Pärast varem puhunud tugevat tuult kontrolliti kõik mastid üle ja nad olid korras," kirjutas IBU pressiesindaja Christian Winkler NRK-le, "aga tundub, et lumi sulas ümbert ära, mis võimaldas mastil liikuda ja hiljem ümber kukkuda. Mõistagi ei tohiks seda juhtuda, õnneks ei saanud keegi viga. Võtsime nüüd kasutusele täiendavad turvameetmed."

Nove Mesto MK-etapp jätkub täna meeste ja naiste jälitussõitudega, ükski eestlane sinna ei pääsenud.

Videot õnnelikust õnnetusest näeb siit.