Nõmme Kalju naiskond koos treeneri Getulioga.Foto: Nõmme Kalju naiskonna Facebooki leht
Jalgpall
13. märts 2021, 22:44

SKANDAAL KERIB! Oluliselt noorema naisjalgpalluriga seksuaalsuhtes olnud treeneri kaitseks tegi sõnavõtu mehe naiskond (87)

Eesti spordiavalikkust raputas sel nädalal juhtum seoses Mia Belle Trisna nime võtnud naisjalgpalluri ning vanema treeneri vahel. Nüüdseks on selgunud, et kõnealuseks juhendajaks on Nõmme Kaljus tegutsev Getulio Aurelio Fredo. Neist avaldustest saab lähemalt lugeda Õhtulehe veergudelt, kuid viimastel aastatel on brasiillane olnud Nõmme Kalju naiskonna juhendaja ja tema kaitseks astuti nüüd ka välja.

Kalju naiskond, mille juhendajana on Getulio viimastel aastatel tegutsenud, tegi oma sotsiaalmeediasse järgneva postituse:

„Ei saa mitte vaiki olla, kui näed, et tehakse liiga!

Meie treeneri Getulio Aurelio Fredo vastu on algatatud lubamatu laimukampaania. Ka meil on õigus avaldada arvamust oma treeneri kohta ja toetuseks.

Ärakasutamist me kindlasti ei tolereeri, kuid Getuliot juba pikalt tundes julgeme väita, et tegu on ilmselge laimukampaaniaga, mille tegelikku eesmärki teab vaid peakorraldaja ise.

Getulio on meie jalgpallikarjääris ning ka elus väga suurt rolli mänginud. Ta on meid alati toetanud, olnud mingitel momentidel justkui isa, peamiselt aga lihtsalt hea sõber. Nõudlik on ta ka. Teda on raske nimetada lihtsalt treeneriks — Getulio on treener suure algustähega. Jah, kindlasti avatum kui tüüpiline eestlane, aeg-ajalt ka üliemotsionaalne, kuid kas jalgpall ise pole juba emotsioonidest laetud mäng?

Nõustume, et Getulio on väga lähedane osade mängijate ja nende peredega, kuid midagi seksuaalset või vastu tahtmist pole me mitte kunagi tegema pidanud. Koju sõidutab vastavalt vajadusele kõiki. Väited, et nii vaid osade mängijatega on, ei ole tõesed. Getulio on valmis viima koju mängijaid, kes on jäänud viimasest rongist/bussist maha ning sõidutanud Tallinnast väljapoole neid, kes kaugemal elavad. Iga treener nii ei teeks. Ka ühiselt söömas käimine on täiesti tavaline, sest ilma ühistegevusteta jääks kambavaim ju olemata.

Kirjeldatud suhteid Getulioga pole meist kellelgi olnud, kogu lugu tundub meile kui üks ilmatu suur absurdsus. See ei ole Getulio, keda mitmeid aastaid teame. Mõned meist on Getulio juures treeninud juba üle 10 aasta, mõni meist 5 aastat ja mõni vaid aasta, kuid ühiselt oleme seisukohal, et selline alatu tembeldamine on täiesti lubamatu. Kust tuleb nii palju pahatahtlikkust ja kurjust?

Kai-Kadri-Krõõda tundsime loomulikult ära, nende versioon on täis faktivigu. Treeneri vahetust sooviti peale seda, kui Getulio oli oma autoriteetsuse maksma pannud, nõudes distsipliini ja kohusetunnet. Võistkonna kapten on treeneri poolt valitud mängija, kes on kaasav tiimiliider, mitte aga keegi, keda kindlad kaasmängijad kapteniks tahavad. Peale vaidlust, oma tahtmist saamata, otsustasid need nn “bravuuritarid” Kaljust lahkuda. Ainuõige tegu!

Anonüümsed avalduste esitajad peaks mõistma, et sellised mittetõesed väljaütlemised ei kahjusta ainult Getuliot ja meid vaid kogu naiste jalgpalli üldse.

Sempre estamos com você, nunca está sozinho!

Nõmme Kalju naiskond#minaseisangetuga #minatoetanomatreenerit #kameiehäälloeb #makingitherightthing #rohkemrõõmujalgpallist #olevapper“