Tanel Leok.Foto: MX Mania
Auto-Moto uudised
14. märts 2021, 19:55

MM-karjääri lõpetanud Leok tõestas Itaalia meistrivõistlustel, et klass on jääv (1)

Mantova krossirajal toimunud Itaalia lahtiste motokrossimeistrivõistluste viimasel etapil näitas head vormi MM-karjääri lõpetanud Tanel Leok (Husqvarna), kes teenis MX1 klassis tugevas konkurentsis viienda koha.

MX1 klassi kvalifikatsioonis seitsmendat ringiaega näidanud Tanel Leok tegi võistlussõidus hea stardi ja esimeste ringide järel tõusis ta neljandale kohale. Eestlase selja taga oli Beta tehasemeeskonna sõitja belglane Jeremy van Horebeek, kes peagi ka Leokist mööda pääses.

Vaatamata vähesele treeningule suutis Leok terve sõidu jooksul väga head tempot hoida ning viimastel ringidel püüdis ta kinni neljandal kohal sõitnud Aelssandro Lupino (Itaalia, KTM). Möödasõitu siiski Leok üritada enam ei jõudnud ja finišis oli ta viiendana. Avaringi järel top 20 piiril olnud Andero Lusbo (Husqvarna) lõpetas sõidu 14. ja Indrek Mägi (Kawasaki) 19. kohal.

Sarja kokkuvõttes tuli Itaalia meistriks 235 punktiga ka viimase etapi võitnud prantslane Romain Febvre (Kawasaki). Ainult viimasel etapil osalenud Tanel Leok oli 60 punktiga viieteistkümnes.

MX2 klassis sai Martin Michelis (KTM) viimasel etapil 22. koha. Sarja kokkuvõttes kuulus talle 19 punktiga 44. koht.

Päeva lõpetas superfinaal, kus starti pääsesid MX1 ja MX2 klasside 20 parimat. Kuna MX2 klassi sõitjad said enne stardikohta valida, siis ei olnud Leoki stardikoht sõiduks just kõige parem ja see andis ka sõidu alguses tunda.

Ta jäi päris rivi lõppu, kuid head kiirust näidates hakkas Leok positsioone parandama ja sõidu lõpuks õnnestus tal tõusta 13. kohale. MX1 klassi meestest oli ta seitsmes, võidu võttis siingi Febvre. Andero Lusbo lõpetas sõidu 24. ja Indrek Mägi 28. kohal.