PAHANDUS EESTI JALGPALLIS: Toona 14aastase Mia Belle Trisna ja 54aastase treeneri Getulio Aurelio Fredo (pildil) seksuaalsuhte küsimuses algatati uurimine.Foto: Arno Saar
Jalgpall
14. märts 2021, 19:26

GETULIO AURELIO FREDO ÕHTULEHELE: suhe oli avalik ja keegi ei teinud sellest probleemi (15)

Eesti jalgpalliliit kinnitas reedel, et toona 14aastase Mia Belle Trisna ja 54aastase treeneri Getulio Aurelio Fredo seksuaalsuhte küsimuses algatati uurimine. Brasiillasest juhendaja ei eita suhet endast 40 aastat noorema tütarlapsega, kuid lükkas ümber mitmed väited ja sellegi, et võttis talt süütuse. Jalgpalliliidu sõnul on oma halbadest kogemustest sama treeneriga rääkinud juba mitmed sportlased, juhtumi tõukel võidakse Eestis tõsta seksuaalse enesemääratluse iga.

Eesti jalgpallis lahvatas viimastel päevadel skandaal, mille keskmes on alates 2007. aastast siinmail tegutsenud Brasiilia päritolu peatreener Getulio Aurelio Fredo. Kui Trisna sõnul olid nad aastate eest pikas suhtes, siis Nõmme Kalju endine mängija Birgit Tikk väitis, et mees tegi talle sobimatuid lähenemiskaitseid. „See on häbematu vale, sest Tikk unustas mainida, et politsei uuris tema valet ja leidis, et ta valetas. Seega on tema niinimetatud juhtumi kajastamine tõde ja tegelikkust moonutav vale. Kurb on see, et laim avaldati enne meilt sisulise kommentaari saamist,“ rääkis 66aastane Getulio oma advokaadi Robert Sarve vahendusel. 

Edasi lugemiseks: