Hendrik Varul kindlustas Hammarby IF-i koosseisus Rootsi esiliigavõidu ja meistriliigasse tõusu.Foto: Hammarby IF
Käsipall
15. märts 2021, 10:52

Eesti käsipallur aitas Rootsi klubil ajalugu teha

Eelmisel nädalal olid paljude riikide kodused meistrivõistlused rahvuskoondise mängude tõttu pausil, aga Rootsi käsipalli esiliigas kindlustasid Hendrik Varul ja Hammarby IF kaks vooru enne lõppu kõrgliigasse tõusu, kirjutab portaal handball.ee.

Hammarby IF oli esmalt kodus 39 : 29 (20 : 13) üle Vinslövs HK-st ning alistas siis võõrsil HIF Karlskrona 32 : 24 (14 : 13). Varul sai esimeses kohtumises kirja ühe värava. Hammarby on 24 mänguga kogunud 21 võitu, ühe viigi, kaks kaotust ja 43 punkti ning ehkki lähimal jälitajal Kungälvs HK-l on kohtumine varuks, muutus liider püüdmatuks.

"Hammarby tõusmine tagasi kõrgliigasse oli klubi ajalugu ja fännibaasi arvestades suur eesmärk ja on ka loogiline, et Stockholm väärib kõrgemal tasemel mängivat meeskonda. Kahju, et eelmine aasta see koroonaviiruse tõttu ei juhtunud, aga samas aitas see luua veel parema tiimi kõrgliigas mängimiseks," jutustas Varul.

"Isiklikust seisukohast olen ülimalt rahul, et tegin kaks aastat tagasi otsuse Rootsi siirduda. Sain korraliku kogemustepagasi ja arenesin nii käsipalluri kui ka inimesena. Samuti lisandus palju tutvusi ja häid sõpru, kellega tulevikus teed veel kindlasti ristuvad," rõõmustas 25-aastane Eesti koondise joonemängija.

"Mänguliselt oli esimene aasta mul parem, sest sain rohkem mänguaega. Lisaks aitasid debüüthooajale kaasa ka fännid – kui saad ikka pidevalt mängida tuhande pealtvaataja ees, kelle laulujupp kordagi ei vaiki, siis see on igale sportlasele suur asi. Liigavõit pani tänavusele hooajale kena krooni, aga mänguaja vähenemine oli negatiivne pool," lisas Varul.

Täispikka uudist loe siit.