KOHTUSSE MINEK? Maadleja Heki Nabi taotleb Harju maakohtus (pildil) esialgse võistluskeelu tühistamist. Eesti antidopingu ja spordieetika sihtasutuse juhatuse liikme Henn Vallimäe (pildil) hinnangul ei kuulu teema kohtu haldusalasse. Harju maakohus pole veel otsustanud, kas võtab hagi menetlusse.Foto: EADSE ja Tiit Tamme; kollaaž: Õhtuleht
Doping
15. märts 2021, 15:09

Antidoping lükkab Nabi etteheited ümber: alustasime sõbralikult, aga kui tuli advokaat tiimi, läheb nagu tavaliselt (4)

Jaanuari alguses positiivse dopinguproovi andnud kreeka-rooma maadleja Heiki Nabi pöördus Eesti antidopingu ja spordieetika sihtasutuse (EADSE) ja sihtasutuse Eesti antidoping (EAD) vastu Harju maakohtusse, et taotleda esialgse võistluskeelu tühistamist. Sealjuures tegid Nabi ja tema kaitsemeeskond antidopingule hulga etteheiteid, mille EADSE juhatuse liige Henn Vallimäe ümber lükkab.

„Alustasime hästi sõbralikult nii maadlusliidu kui ka Heiki tiimiga, korrigeerisime isegi maadlusliidu pressiteadet,“ sõnas Vallimäe. „Selle hetkeni olime ühes paadis, et asi on jama, aga see tuleb väga viisakalt ja väärikalt avada, pääsu pole. Kui tuli advokaat tiimi, läheb nagu tavaliselt. Möönan, et nüüd oleme meie pahad. Sellised on kriisipsühholoogia eri etapid, peame valmis olema. Meil on väga tubli ja tugev advokaadibüroo, arvame, et suudame olla samaväärsed kui Heiki kaitsetiim.” 

Edasi lugemiseks: