Elfyn Evans.Foto: Aldo Luud
WRC
16. märts 2021, 09:09

Eelmise aasta rallikomeet püüab tänavu teha vigade parandust

32aastane Elfyn Evans tõusis eelmise ralli MM-hooaja komeediks. M-Spordist Toyotasse kolinud waleslane läks veel viimasele etapile vastu tiitlifavoriidina, kuid sõitis Monzas teelt välja ning tšempioniks kerkis ikkagi tema tiimikaaslane Sebastien Ogier.

Tänavu on ta hooaega alustanud normaalselt, kuid ilmselt lootnuks britt rohkemat. Kahe etapi järel on ta neljas, kaotades liidrile Kalle Rovanperäle (Toyota) kaheksa punktiga. Monte Carlos oli Evans teine, Lapimaal viies. Aga tema tase kerkis mullu sinnani, et vähema kui võiduga ei tahaks Evans enam leppida.

Järgmine etapp peetakse aprillis Horvaatias ja seal loodab Evans oma seisu parandada. „Püüan asjad teistpidi pöörata,“ ütles ta DirtFishile. „Me vajame tugevat etteastet ja hea meel on taas asfaldile pääseda.“ Kõvem teekate peaks talle kõigi eelduste kohaselt endiselt hästi sobima, sest varem on ta olnud aslfadil kiire.

„Ma ei tea palju Horvaatia teedest ega oludest. Vaatame videoid ja ootame testisõite. Tegelikult saame Horvaatiaks ja teisteks uuteks rallideks valmistumiseks üsna vähe omalt poolt teha.“