Zlatan Ibrahimovic.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
16. märts 2021, 15:02

JUMAL ON TAGASI! Zlatan naaseb koondisesse ja võib kohe ka Eestit kimbutama asuda

"Jumala tagasitulek," avaldas Zlatan Ibrahimovic sotsiaalmeedis lakoonilise teate, mille juures oleval fotol ilutseb Rootsi koondise kollases särgis. Tõepoolest, svenssonite maa jalgpalli elav legend on nimetatud Rootsi koondise koosseisu eelolevateks MM-valikmängudeks Kosovo ja Gruusia ning maavõistlusmatšiks Eesti vastu.

Ibrahimovic tõmbas koondisekarjäärile joone alla 2016. aasta Euroopa meistrivõistluste järel, ent väljavaade osaleda tänavusel EMil oli 39aastase jätkuvalt tippvormis ründaja jaoks nähtavasti nii ahvatlev, et nüüd otsustas AC Milanis klubivutti taguv pallivõlur taas kollase särgi selga tõmmata.

Tõele näkku vaadates on Ibrahimovic viimastel aegadel heidelnud mitmete vigastustega, kuid igal juhul on ta koondise peatreeneri Janne Anderssoni nimekirjas sees.

Zlatani ohtlikkust on Eesti koondis ka seitsme aasta eest valusalt tunda saanud, kui Stockholmis (kus madistatakse ka 31. märtsil) peetud maavõistluses lõi ta rootslaste 2 : 0 võiduga lõppenud mängus mõlemad väljakuperemeeste väravad. Kokku on Zlatanil Rootsi koondise särgis kirjas 116 mängu ja 62 väravat.

AC Milani eest on ta tänavu kõigis sarjades platsile saanud 21 mängus, milles on löönud 16 väravat.