Robert SarvFoto: Martin Ahven
Jalgpall
16. märts 2021, 22:16

ROBERT SARV ON PAHANE: Getuliot ja ohvrit võiks lepitada (98)

Nõmme Kalju naistetreener Getulio Aurelio Fredot esindav vandeadvokaat Robert Sarv pole sugugi rahul, et jalgpalliliit ei avalda vutitreeneri kohta käivate süüdistuste osas lisadetaile. Peale selle pole ta rahul ka sellega, et liit ei ole üritanud treenerit ja teda seksuaalses ärakasutamises süüdistanud naisjalgpallurit lepitada.

Edastame Robert Sarve kirja muutmata kujul:

Jalgpalliliit hoiab ainsat inimest, kellele nad peaksid infot jagama ja temaga koostööd tegema, pimeduses ja teadmatuses. Olen saatnud nii esmaspäeval kui ka täna hommikul jalgpalliliitu kirjad, kus palusin ametlikult infot ja selgitusi. Nüüd (ehk tõesti mõned kümned minutid tagasi) sain siis kirja, kus viidatakse uuesti meedias avaldatud artiklitele! See lihtsalt ei tundu päris menetlus olevat. Osa infost üldse ei väljastata, sest see on väidetavalt konfidentsiaalne. Samal ajal paisatakse avalikkuse ette, et „oleme kogunud seda ja teist“. Aga no mida me siis omaltpoolt ütleme?

Seni oli ainus „alus“ selgituste andmiseks ja võtmiseks EJL kiri, kus paluti meedias avaldatud kuulujutte kommenteerida. Nagu päriselt või?

Samal ajal laseb EJL jupp jupi kaupa muudkui uut soppa Soccerneti vahendusel laivi, ka see pooltõde on osa sellest kampaaniast. Kusjuures enne, kui inimene ise saab enda kaitseks midagi öelda. No ei tundu aus mäng. Tundub lausa uskumatu, et kõigepealt maalitakse avalikkuse ees absurdne pilt poolikute faktidega, seejärel oodatakse „ametlikku“ vastust?! Wow, võtab lihtsalt sõnatuks. Uskumatu eeskuju. Ühiskond on lõhki, meeletu kahju klubijalgpallile.

Kordagi pole jalgpalliliidult kuulnud sõnagi poolte lepitamisest, kuigi erapooletult organilt võiks just raskes olukorras oodata, et ta toob pooled kokku ja lõpetab konfliktiseisu, mitte ei aja asja hullemaks.

Kordagi pole jalgpalliliidult kuulnud selle kohta, et nad koguvad kogu tõde, mitte ainult ühepoolseid süüdistusi. Tundub olevat erapooletu suhtumine ja menetlus, aga viimast ütlen siis sarkasmiga.

Kordagi pole avalikkusele selgitatud, mida nad uurivad, kui kõik avalikkuses kajastust leidnud teod on aegunud. Näiteks ütleb Distsiplinaarinspektori ja -komisjoni reglemendi p 11.2: Inspektor alustab distsiplinaarasja uurimist lähtuvalt Artiklist 10.1 arvestades Määruse Artiklis 6 sätestatud aegumistähtaegasid. EJL peab tõsiselt selgitama, millega EJL praegu tegeleb ehk kuidas on võimalik küsida vastust millegi suhtes, mida nad ise enda korra järgi menetleda ei tohi. Tundub kummaline?

Kordagi pole seni selgitatud, kuidas uuritakse 2015. algusest kehtima hakanud aktide alusel 2014. a ja varem juhtunud sündmuseid. Sel põhjusel palusin ka vastavad aktid edastada. Seda pole siiani tehtud.

See kõik kokku on järjekordne ametiisikute spordi miinusprojekt, sest rahva raha kulub teiste elutöö lammutamisele, mitte spordi arendamisele.