Karim Benzema (number 9) ja Sergio Ramos nautimas lembehetkeFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
17. märts 2021, 00:02

MEISTRITE LIIGA: Manchester City ja Madridi Real liikusid mängeldes veerandfinaali

Teisipäeval toimus kaks Meistrite liiga kaheksandikfinaali korduskohtumist, kus Manchester City alistas 2 : 0 Mönchengladbachi Borussia ning Madridi Real 3 : 1 Atalanta. Mõlemad võidukad meeskonnad astusid sellega edasi veerandfinaali.

Avakohtumise 2 : 0 võitnud Manchester City tegi Mönchengladbachi Borussiaga kiirelt sotid selgeks. Mäng oli kestnud tosin minutit, kui pika positsioonirünnaku lõpuks sai palli Kevin de Bruyne, kes vajutas vasaku jalaga paarikümnelt meetrilt võimsa pommi lati alla.

Kuus minutit hiljem andis 20aastane Phil Foden suurepärase läbisöödu Saksamaa koondislasele Ilkay Gündoganile, kes lükkas nahkkera rahulikult vastutõtanud väravavahist mööda. Gündogan on tegemas karjääri parimat hooaega. Kui ta eelneval neljal aastal on City eest löönud vastavalt 5, 6, 6 ja 5 kolli, siis tänavu on tal juba koos 15 õnnestumist.

Mehe tabamus jäi matšis Mönchengladbachiga viimaseks ning City läks paarist edasi üldskooriga 4 : 0.

Mõnevõrra kauem püsis põnevus Madridi Reali ja Bergamo Atalanta kohtumises, kuhu hispaanlased said avamängust kaasa 1 : 0 edu. Ehkki Itaalia sats alustas sümpaatselt, siis esimese värava ehitasid nad endale ise. Atalanta väravavaht Marco Sportiello andis 34. minutil passi otse Reali poolkaitsja Luka Modrici jalale, kes andis söödu värava ette Karim Benzemale, kes lükkas selle võrku. 

33aastane prantslane on nüüd ajaloos viies mängija, kes on Meisitrite liigas löönud vähemalt 70 väravat. Teda edestavad Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Robert Lewandowski ja Raúl González

Kui Atalanta oleks viinud edasi ka 2 : 1 võit, siis sellele võimalusele tõmbas vee peale järjekordne prohmakas, kui nende keskkaitsja Rafael Tolói kukutas karistusala joonel Viniciuse. Kohtuniku määratud 11 meetri karistuslöögi realiseeris 59. minutil külmavereliselt Reali keskkaitsja Sergio Ramos.

Bergamo sats vajas nüüd kolme väravat ning 83. minutil tekkis kohtumisse korraks elu, kui nende ründaja Luis Muriel skooris karistuslöögist. Kuid tärkanud leegi kustutas vaid minut hiljem Marco Asensio, kes lõpetas Reali kiirrünnaku ning viis Reali edasi üldskooriga 4 : 1.

Manchester City – Mönchengladbachi Borussia 2 : 0 (2 : 0), kahe mängu kokkuvõttes läks City edasi skooriga 4 : 0

12. de Bruyne, 18. Gündogan

Madridi Real – Bergamo Atalanta 3 : 1 (1 : 0), kahe mängu kokkuvõttes võitis Real 4 : 1

34. Benzema, 59. (pen) Ramos, 85. Asensio – 83. Muriel