Karl-Johan Lipsu (palliga) 30st punktist ei piisanud TalTechi alistamiseks.Foto: Martin Ahven
Korvpall
17. märts 2021, 20:22

VANAMEISTRID ON KÕVAD! TalTech võttis Soku ja Kajupanga eestvedamisel hooaja üheksanda võidu

Paf Eesti-Läti korvpalliliigas alitas TalTech kodusaalis Tallinna Kalev/TLÜ 89 : 83 ning Tartu Ülikool Maks & Moorits võõral väljakul Rakvere Tarva 73 : 69.

Kalev/TLÜ naasis platsile enam kui kuu pikkuselt pausilt, kui veebruari keskel oli liigas koondisepaus ja kuu lõpus andis nende tiimi liige positiivse koroonaproovi, mille järel suunati meeskond isolatsiooni. Avaminutitel tiimi mängus roostest siiski polnud näha.

Ehkki Kalev sai kätte kiire 7 : 0 algedu, siis esimene poolaeg möödus üsna tasavägiselt, sest külalised võitsid avaveerandi 22 : 18 ja TalTech poolaja 39 : 38.  Kohtumise otsustavad sündmused toimusid kolmanda veerandaja lõpus, kui TalTech tegi seisult 51 : 50 spurdi 10 : 2, millega saadi sisse pea kümnepunktine edu.

Kuigi Kalev jõudis neljandal veerandil kahel korral veel kolme silma kaugusele, siis otsustavatel hetkedel tabasid ülikooliklubi kogenud pallurid Indrek Kajupank ja Tanel Sokk visked ning TalTech võitis matši 89 : 83.

Tänavu 22st Eesti-Läti liiga kohtumisest vaid kolm võitnud Kalevi poolel tegi võimsa mängu nende peatreeneri Valdo Lipsu poeg Karl-Johan, kes tõi 30 silma ja noppis 11 lauapalli. Sealjuures pooled punktid tõi ta vabaviksejoonelt, kus tabas kõik 15 sooritust. Leegionärid Antonio Williams ja Parker Van Dyke toetasid eestlast vastavalt 19 ja 12 sangaga. Kalevile sai eelkõige saatuslikuks visketabavus, sest platsilt tabati 72st viskest vaid 25. 

Hooaja üheksanda võidu võtnud TalTechi punktid jaotusid mõnevõrra ühtlasemalt. Nende parimad skoorijad olid 32aastane Kajupank ja temast neli aastat vanem Sokk, kes tõid vastavalt 20 ja 18 silma, aga kahekohalise punktisummani jõudsid ka Erik Keedus, Toomas Raadik ning Eric Schmalz.

Tartu pööras viimastel minutitel mängu enda kasuks

Tasavägiselt kulges ka Rakvere Tarva ning Tartu Ülikool Maks & Mooritsi kohtumine, kus esimesel kolmel veerandil ei juhtinud kumbki meeskond enam kui kuue silmaga. Kuigi suurem osa matšist kulges Rakvere taktikepi all, siis viimasel viiel minutil näitas kindlamat mängu Tartu.

Külalised läksid kaks ja pool minutit enne kohtumise lõppu juhtima kuue silmaga, kuid Rakvere jõudis viimasel minutil punkti kaugusel. Otsustavatel hetkedel Tartu aga vabavisetel ei eksinud ja võit võeti numbritega 73 : 69.

Võitjate poolel viskas Robin Kivi 22, Charles Barton 19 ja Emmanuel Wembi 17 silma, viimase neist noppis lisaks lausa 16 lauapalli. Sealjuures tõi trio tiimi 72st punktist 58. Rakvere parim oli Egert Haller, kelle arvele jäi 18 sanga.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul sai määravaks neljanda veerandi kaitse. "Suuri ärakukkumisi suutsime täna vältida. Vigasid tuli küll sisse, aga saime neljandal veerandil kaitses pidama. Rünnaku pool väga vaimustav ei olnud, aga lõpuminutitel olime visetel kindlamad," sõnas Kandimaa.  

Tartu Ülikool on Eesti-Läti liiga Eesti tabelipooles võitnud 23st mängust 8, mis annab kuuenda ehk eelviimase koha. Samas kolmandat positsiooni hoidval Raplal on vaid neli võitu enam. Tarva saldos on 10 võitu ja 11 kaotust.

Eesti-Läti liiga Eesti tabelipoole seis Foto: Ekraanitõmmis