Atletico kollkipper Jan Oblak vaatamas, kuidas Hakim Ziyechi löögist veereb pall väravasse-Foto: PA/Scanpix
Jalgpall
18. märts 2021, 00:31

MEISTRITE LIIGA: Bayern seljatas Lazio, Chelsea lülitas konkurentsist Hispaania liiga liidri

Kolmapäeval selgusid Meistrite liigas viimased kaks veerandfinalisti, kui järgmisesse ringi astusid Müncheni Bayern ja Londoni Chelsea, kes alistasid vastavalt 2 : 1 Rooma Lazio (kahe mängu kokkuvõttes 6 : 2) ning 2 : 0 Madridi Atletico (kokkuvõttes 3 : 0).

Münchenisse külla sõitnud Rooma Lazio võimalused edasipääsuks olid vaid teoreetilised, sest koduväljakul kaotasid nad avakohtumise 1 : 4. Kuid ka kõige optimistlikumate Lazio fännide lootused kustusid 33. minutil, kui nende ründaja Vedat Muriqi rebis oma kastis maha Bayerni poolkaitsja Leon Goretzka. Järgnenud 11 meetri karistuslöögi realiseeris külmavereliselt Robert Lewandowski.

Sealjuures on Poola ründetuus alates eelmise hooaja algusest olnud otsene osaline 25 Meistrite liiga väravas (20 väravat, 5 söötu), millega ta juhib antud arvestust.

73. minutil lõi Eric-Maxim Choupo-Moting Bayerni teise kolli ning üheksa minutit hiljem lõi Marco Parolo Lazio auvärava, mis tähendas et tiitlikaitsjad võitsid kohtumise 2 : 1 ja kokkuvõttes mindi edasi skooriga 6  : 2.

Kauem püsis põnevus Londonis, kus kohalik Chelsea võõrustas Madridi Atleticot, kes juhib Hispaaniat liigat nelja punktiga Barcelona ees. Avamängu 1 : 0 võitnud Chelsea elas ärevad hetked üle 29. minutil, kui nende kapten César Azpilicueta takistas karistusalas vastate äärt Yannick Carrascot. Kuid peale videokohtunikuga nõupidamisest vilemees Daniele Orsato 11 meetri karistuslööki ei määranud.

Vaid viis minutit hiljem jõudis sihile hoopis Chelsea, kui filigraanse kiirünnaku algatas Timo Werner, kelle söödu toksas kindlalt võrku Hakim Ziyech.

Edasipääsuks kahte väravat vajanud Atletico peatreener Diego Simeone tõi platsile aina enam ründejõudu ja veerand tundi enne kohtumise lõppu näis domineerimine minevat hispaanlaste kätte. 

Kuid 81. minutil lõi Atletico keskkaitsja Stefan Savic vastaste karistusalas Antonio Rüdigeri küünarnukiga rindu ja Orsato näitas montenegrolasele otse punast kaarti, mis jättis hispaanlased vähemusse. Sellega oli paari saatus sisuliselt otsustatud. Mängu kolmandal lisaminutil lõi viimase naela Atletico kirstu Chelsea vahetusmehed, kui Christian Pulisici söödu realiseeris Emerson. Sealjuures oli tegu viimase mehe esimese pallipuutega.

Veerandfinaalidesse jõudis 3 klubi Inglismaalt (Chelsea, Liverpool ja Manchester City), kaks Saksamaalt (Bayern ja Dortmundi Borussia) ning üks nii Prantsusmaalt, Portugalist kui Hispaaniast (vastavalt Pariisi Saint-Germain, Porto ja Madridi Real). Paaridesse loositakse satsid sellel neljapäeval. Veerandfinaalide avalahingud toimuvad 6. ja 7. aprillil ning korduskohtumised nädal hiljem.

Müncheni Bayern – Rooma Lazio 2 : 1 ( 1: 0), kahe mängu kokkuvõttes 6 : 2
33. (pen) Robert Lewandowski, 73. Eric-Maxim Choupo-Moting - 82. Marco Parolo

Londoni Chelsea – Atletico Madrid 2 : 0 ( 1: 0), kahe mängu kokkuvõttes 3 : 0
34. Hakim Ziyech, 90+3 Emerson