Nõmme Kalju jalgpallitreeneri Getulio Aurelio Fredo (pildil) 52 aasta vanuses alanud seksuaalsuhe tollal 14aastase tüdrukuga on pannud avalikkuse küsima, miks võib seaduse järgi praegu Eestis 14aastane olla täiskasvanuga seksuaalsuhtes.Foto: ARNO SAAR
Seisukoht
18. märts 2021, 17:30

Seisukoht | Kas Nõmme Kaljul on enam kohta Eesti vutis? (1)

Jälk, õõvastav, vastik – need on sõnad, mis on eelmise nädala lõpust kõlanud kogu Eestis, kui meediasse jõudis info Nõmme Kalju tuntud jalgpallitreeneri, 66aastase Getulio Aurelio Fredo seksuaalsuhtest selle alguse ajal 14aastase jalgpalluri Mia Belle Trisnaga. Nagu seejärel selgus, oli Getuliol ohvreid veelgi. 

Rohkem kui kummaline oli skandaali puhkemise järel Nõmme Kalju käitumine. Reedel teatas klubi esimeses pressiteates, et toona 52aastase Getulio ja Trisna „suhe põhines vastastikusel mõistmisel ja kokkuleppel“. Läks aega, enne kui klubi tegi ainuvõimaliku avalduse. Esmaspäeval teatas Kalju uues pöördumises, et mõistab treeneri avalikult tunnistatud seksuaalsuhte alaealisega ühemõtteliselt hukka ning Getulioga on tööleping lõpetatud. 

Politsei uuris Getulio tegevust juba 2014. aastal, kui toona 17aastane Kalju mängija Birgit Tikk rääkis, et brasiillasest treener oli talt massaaži ajal püksid jalast võtnud. Juba tolle juhtumi järel pidanuks Kalju moraalitule brasiillasele punast kaarti näitama.

Praegu on pall igas mõttes vutiliidu, prokuratuuri ja politsei käes. Kui Getulio eluaegse jalgpallis tegutsemise keelu osas pole kellelgi kahtlusi, siis suured ja seni vastuseta küsimused on kogu Nõmme Kalju jalgpalliklubi edasises saatuses.