Esimesed Zeniidi fännid said oma Sputniku kätte hiljutisel liigamängul, kus Peterburi suurklubi võõrustas Groznõi Ahmati meeskonda.Foto: SIPA/Scanpix
Jalgpall
19. märts 2021, 21:37

SPUTNIK SISSE JA MÄNGULE! Venemaa suurklubi pani tööle vaktsineerimisjaama

Venemaa jalgpalli suurklubi Peterburi Zeniit pani oma Gazprom Arenal püsti vaktsineerimiskeskuse, kus kõik täiskasvanud vutisõbrad saavad lasta end venelaste Sputnik V vaktsiiniga koroonaviiruse vastu süstida.

Zeniidi kinnitusel korraldatakse tasuta vaktsineerimist kõigil Zeniidi tänavustel kodumängudel. "Vaktsineerimisjaam" asub 68 000 pealtvaatajat mahutava staadioni tribüüni kolmandal korrusel ning kõiki fänne kutsutakse üles seal ka väikest sutsu saama. Sputnikuga vaktsineerimise eelduseks on vaid see, et kodanik tõestab passi näidates, et on vähemalt 18aastane, pärast süsti saab ta aga meedikult tervisetõendi, mis kinnitab, et vaktsiin on saadud.

Nõnda sai Zeniidist esimene jalgpalliklubi, kelle staadionil on mängupäeval vaktsineerimispunkt. Siiski on staadioneid pandeemia ajal kasutatud mujalgi maailmas kui testimispaiku ja vaktsineerimiskeskusi. Näiteks kasutatakse USAs ühe vaktsineerimiskeskusena NFLis mängiva Carolina Panthersi staadionit, mis mahutab 75 000 pealtvaatajat.

Venelaste Sputnik V vaktsiin on esialgsele skepsisele vaatamata muutunud ka mujal maailmas üha nõutumaks kaubaks, kuna selle efektiivsus koroonaviiruse vastu olevat 91,6 protsenti. Siiski on ka Venemaal üksjagu neid, kelle arvates on vaktsineerimine jama, kuid tasuta sutsakas vutimängul võib ilmselt nii mõnegi skeptiku meelt muuta.