Lionel Messi.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
20. märts 2021, 10:33

Selgusid maailma enimteenivad jalgpallurid, Messi on teistest mäekõrguselt üle

Prantsusmaa ajaleht L'Equipe jagas hiljuti nimekirja maialma enimteenivatest jalgpalluritest. Edetabeli tipus troonib Lionel Messi, kelle iganädalane sissetulek on enam kui kaks korda suurem järgmisest mängijast.

FC Barcelona ründaja nädalane teenistus on ligi 2,44 miljonit eurot. Aastaga saab ta Kataloonia klubilt enam kui 125 miljonit. Seejuures saab argentiinlasel suvel praeguse kodumeeskonnaga leping läbi ning seni pole ta otsustanud sed pikendada. Kui ta peaks tiimi jääma, tuleks tal arvatavasti leppida märkimisväärse palgakärpega, sest Barcelona on suuresti tänu koroonakriisile majanduslikes raskustes. 

Enimteenivate mängijate edetabelis leiab teiselt kohalt Messi igipõlise rivaali Cristiano Ronaldo, kellele Torino Juventus maksab ligi 1,045 miljoni euro suurust nädalapalka, aastas teenib portugallane 54,2 miljonit.

Kolmandal kohal on Neymar (Pariisi Saint-Germain), kelle iganädalane teenistus on pisut üle 700 000 euro, aastaga saab brasiillane seega 36,5 miljonit. 

Messi klubikaaslane Antoine Griezmann saab nädalas Barcelonalt natuke rohkem kui 667 000 eurot ja aastas ligi 35 miljonit. Täpselt sama suure palgaga on Luis Suarez (Madridi Atletico).