Marte Olsbu Röiseland (esiplaanil).Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
20. märts 2021, 14:06

Naiste jälitussõidus läks kaksikvõit Norrasse, Talihärm loovutas 19 kohta

Rootsis Östersundis toimuval hooaja viimasel laskesuusatamise MK-etapil võitis naiste 10 km jälitussõidu norralanna Marte Olsbu Röiseland. Ainsa eestlannana stardis olnud Johanna Talihärm sai 38. koha.

Sõitu kuuendana alustanud Röiseland eksis mõlemas püstitiirus kaks korda ning edestas lõpuks eilse sprindisõidu võitnud kaasmaalannat Tiril Eckhoffi (kokku 4 möödalasku) 29,3 sekundiga. Valgevene suusataja Hanna Sola tuli kolmandaks (5; +44,0).

Neljas oli prantslanna Julia Simon (5; +1.01,7), viies norralanna Emilie Kalkenberg (2; +1.54,8) ja esikuuikusse tuli veel sakslanna Franziska Preuss (4; +2.05,9).

Eckhoff kindlustas omale MK-sarja üldvõidu, olles kogunud 1139 silma. Röiseland on 963 punktiga teine, lahtine on veel kolmanda koha saatus. Hetkel on rootslannal Hanna Öbergil koos 824 silma, itaallannal Dorothe Wiereril on neid 821, Preussil 815 ja austerlannal Lisa Theresa Hauseril 803. Hooajale pannakse punkt homse 12,5 km ühisstardist sõiduga.

Talihärm sai eile sprindisõidus 19. koha, mis on tema karjääri parimaks tulemuseks MK-sarjas. Täna tegi ta kokku kaheksa möödalasku ning loovutas lõpuks 19 positsiooni, kaotades Röiselandile 3.55,3ga.

27aastane eestlanna tõdes, et tänased olud olid võrdlemisi keerulised, eriti mõjutas see laskmist. "Tuul ei halastanud. Lamades muutus see laskmise jooksul väga palju. Laskude vahel pole aega, et seda vaadata. Aga kõigil oli raske," lausus Talihärm ETV otse-eetris.

Tegu oli tema (MK-)hooaja viimase võistlusega. MK-sarjas õnnestus tal koguda 97 silma, millega ta hoiab hetkel 55. kohta. Eestlannadest jõudis sel hooajal punktidele veel Tuuli Tomingas, kes noppis neid 120. Talihärm leidis, et on põhjust nii rõõmustamiseks kui ka nurisemiseks.

"Ma arvan, et suutsin sõidus kindlasi sammu edasi teha, selle üle on väga hea meel. Laskeprotsendilt tegin kahjuks pigem sammu tagasi, aga samal ajal laskekiirus paranes. Arvan, et mingid asjad, mille kallal sel aastal sai tööd tehtud, võib-olla ei tasunud end sel aastal ära, aga tulevikus on need vajalikud," lisas Talihärm.

Meeste 12,5 km jälitussõit algab kell 16. Eestlasi stardis ei ole, sest eilses sprindisõidus keegi 60 parema sekka ei jõudnud.